Атлетик Билбао изхвърли Бетис за Купата

Спорт
11:37 - 05 Февруари 2021
1460
Атлетик Билбао изхвърли Бетис за Купата

Атлетик Билбао стигна до късно изравняване и след това отстрани Бетис при изпълнението на дузпите в четвъртфинална среща от турнира за Купата на Краля в Испания. В редовното време мачът завърши 1:1.

Домакините първи отбелязаха чрез Хуанми в 84-ата минута, но Раул Гарсия изравни в четвъртата минута на даденото от рефера продължение.

При дузпите футболистите на Билбао бяха безпогрешни и реализираха и четирите удара от 11-те метра, докато домакините от Бетис пропуснаха два пъти.

Така Атлетик Билбао се присъедини към Барселона, Леванте и Севиля в полуфиналите от турнира за Купата на краля.

Първите две голови положения сътвориха домакините от Бетис. Първо в 29-ата минута Серхио Каналес имаше чудесна възможност да отбележи гол, но топката премина покрай вратата на гостите. Само 4 минути по-късно Хуан Миранда също излезе на голова позиция. Той стреля силно, но отново вратата не бе уцелена.

Гостите от Билбао имаха златен шанс в края на първото полувреме. Раул Гарсия скочи високо и стреля с глава, но Йоел Роблес успя да спаси.

В 71-ата минута Оскал де Маркос получи добро подаване пред вратата на домакините, стреля опасно с глава, но топката премина над вратата.

6 минути преди края на редовното време Бетис поведе. Хаунми овладя топката на границата на наказателното поле, стреля и вкара за 1:0.

В 94-ата минута обаче Билбао успя да изравни. Раул Гарсия засече центриране и с глава изпрати топката в десния ъгъл на вратата. По този начин „баските“ повториха упражнението от финала за Суперкупата срещу Барселона, когато успяха също да изравнят резултата в последните секунди и изпратиха мача в продължения.

Малко след началото на първото продължение Джон Морсийо бе изведен в празно пространство, стреля от дистанция, но Роблес спаси.

В последната минута на първото продължение Хоакин шутира от ръба на наказателното поле, но бранител успя да блокира шута му.

В 115-ата минута Хуанми падна в наказателното поле, след съприкосновение със защитник, но реферът даде знак играта да продължи.

Така се стигна до изпълнение на дузпи.

Първи зад топката застана Раул Гарсия, който реализира първото попадение за Билбао. Последва изравняване от страна на Аиса Манди.

Втори за гостите зад бялата точка застана Иняки Уилямс и след прецизно изпълнение изпрати Роблес в грешния ъгъл за 2:1.

Серхио Каналес пропусна първата дузпа в мача. Той стреля, но стражът на Билбао Унай Симон реагира прекрасно и спаси.

Джон Морсийо успя да вкара трети гол за Билбао, след като стреля изключително силно във вратата на Бетис.

Домакините пропуснаха своята трета дузпа. Хуанми стреля в средата на вратата и Симон отново спаси.

Юри Берчиче сложи точка на спора с четвърта реализирана за Билбао дузпа и по този начин класира своя отбор за следващата фаза от турнира.