Атлетико Мадрид иска Левандовски. Ще успее ли?

Спорт
13:19 - 20 Март 2024
1237
Атлетико Мадрид иска Левандовски. Ще успее ли?

Трансферното лято в Испания може да стане много горещо, тъй като се готви мегатрансфер между грандовете Барселона и Атлетико Мадрид.

„Дюшекчиите“ искат да вземат голмайстора на каталунците Роберт Левандовски, твърди испанският журналист Рубен Урия.

Договорът на полякът с Барса е до лятото на 2026 г., но от началото на този сезон се говори, че той може да бъде продаден, тъй като вече е доста възрастен, а каталунците искат да намерят нападател, който да им носи голове за дълги години напред.

Левандовски затвори устите на критиците, които скочиха срещу него в началото на кампанията, когато беше отпуснал педала на газта и вкарваше доста по-малко. Сега Лева отново се намира в познатата си голова форма, като вече има 20 гола и 9 асистенции в 39 мача от всички турнири.

В първия си сезон при „блаугранас“ след трансфера от Байерн Мюнхен Левандовски заби 33 гола и добави 8 асистенции в 46 мача от всички надпревари, като спечели трофея „Пичичи“ за голмайстор на Ла Лига.

Трансфер на полският футболист на „Сивитас Метрополитано“ няма да е толкова изненадващо, колкото звучи на прима виста.

В последните години „дюшекчиите“ неколкократно вземаха нападатели от Барса, като най-пресните такива случаи са Луис Суарес през 2020 г., който изведе Атлетико до шампионската титла още в първия си сезон в тима, както и Мемфис Депай, който и в момента е част от състава на Диего Симеоне, след като пристигна от „Камп Ноу“ през януари 2023 г.