Атлетико Мадрид пак оцеля, продължава да мечтае за титлата

Луис Суарес се завърна в игра за столичани след продължително отсъствие.

Спорт
19:41 - 01 Май 2021
1724
Атлетико Мадрид пак оцеля, продължава да мечтае за титлата

Атлетико Мадрид постигна изключително трудна победа с 1:0 като гост на Елче в мач от 34-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата бе отбелязано от Маркос Йоренте.

В края на двубоя домакините пропуснаха дузпа. По този начин воденият от Диего Симеоне отбор продължава да контролира битката за титлата в шампионата четири кръга преди края на сезона.

Луис Суарес се завърна в игра за Атлетико Мадрид след продължително отсъствие.

Първата ситуация в мача се откри именно пред уругваеца в 12-ата минута. Той направи добър пробив, който бе завършен с неточен удар в аут.

Атлетико Мадрид вкара гол в 16-ата минута. Маркос Йоренте комбинира с Луис Суарес, който прати топката във вратата на Пауло Гадзанига, но ситуацията бе преразгледана с ВАР и попадението не беше зачетено заради засада на уругваеца.

Атлетико Мадрид успя да поведе в резултата в 23-ата минута, когато Яник Караско комбинира с Маркос Йоренте, който вкара топката във вратата на Гадзанига.

Съдията Марио Мелеро Лопес свири дузпа за Атлетико Мадрид в добавеното време на първата част за игра с ръка на Диего Гонсалес в наказателното поле на Елче. Съдията не беше убеден в решението си и след като разгледа ситуацията с помощта на ВАР, отмени наказателния удар.

Луис Суарес вкара нов гол в 64-ата минута, но попадението отново не беше зачетено заради засада.

Пере Мия падна в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 69-ата минута след съприкосновение с играч на гостите, но съдията не беше заинтересован от ситуацията и показа, че играта трябва да продължи.

Елче можеше да изравни резултата в 86-ата минута, когато Антонио Бараган отправи опасен удар, но топката премина над напречната греда на вратата на Ян Облак.

Съдията Марио Мелеро Лопес свири дузпа за Елче в 90-ата минута за игра с ръка на Маркос Йоренте в наказателното поле на Атлетико Мадрид.

Фидел изпълни наказателния удар, но изпрати топката в десния стълб на вратата на Ян Облак.

С тази победа Атлетико Мадрид събра актив от 76 точки, а в следващия кръг гостува на Барселона. Елче е в зоната на изпадащите – на осемнадесета позиция с 30 точки.