Атлетико Мадрид продължава битката за топ 4

Столичани спечелиха трудно визитата си на Виляреал

Спорт
08:18 - 02 Април 2024
1282
Атлетико Мадрид продължава битката за топ 4

Атлетико Мадрид се наложи над Виляреал с 2:1 като гост на „Естадио де ла Серамика“ в мач от 30-ия кръг в испанската Ла Лига. Аксел Витсел даде ранен аванс на „дюшекчиите“ още в 9-ата минута, а „жълтата подводница“ възстанови паритета чрез Александър Сьорлот в 50-ата минута на двубоя. Саул Нигес се превърна в герой за Атлети, след като се разписа във вратата на Виляреал в 87-ата минута.

Атлетико Мадрид се завърна в топ 4 след този успех, като воденият от Диего Симеоне тим вече има 58 точки и изпревари Атлетик Билбао, който е в 56 точки във временното класиране в Ла Лига, докато Виляреал е на 9-та позиция с 39 точки.

Двубоят започна с натиск от страна на гостите, който даде резултат в 9-ата минута, когато Атлетико Мадрид излезе напред в резултата. Родриго Рикелме центрира топката от корнер на първа греда, където Аксел Витсел засече с глава и реализира.

След центриране в наказателното поле на Виляреал в 17-ата минута, Маркос Йоренте засече топката към десния ъгъл на вратата, но този път Филип Йоргенсен се намеси и отрази.

Родриго Рикелме можеше да удвои преднината на своя тим в 38-ата минута, когато отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Йоргенсен.

Две минути преди края на първото полувреме пред Жерар Морено се откри най-чистата възможност за Виляреал, но ударът му премина над вратата на Ян Облак.

Виляреал започна ударно второто полувреме и закономерно възстанови паритета. В 50-ата минута Жерар Морено проби в наказателното поле на Атлети и отклони към Александър Сьорлот, който си нагласи топката на левия крак и шутира към долния десен ъгъл, не оставяйки шансове на Облак да отрази.

Дани Парехо получи възможност да донесе победата за Виляреал в 85-ата минута, когато Алекс Баена чукна с пета топката към ветерана, който стреля от около 11 метра, но топката премина над напречната греда на вратата на Атлетико Мадрид.

В ответната атака Атлетико Мадрид успя да вкара втори гол, с който си осигури крайния успех. Футболистите на „дюшекчиите“ разиграваха необезпокоявани в последната третина от терена, когато Сесар Аспиликуета чукна топката към Саул Нигес, който с много премерен удар парти топката покрай десния страничен стълб и реализира в 87-ата минута.