Атлетико Мадрид с късен обрат срещу Виляреал

Топовен шут на Ракитичи спаси Севиля в дербито на Андалусия

Спорт
11:46 - 13 Ноември 2023
1367
Атлетико Мадрид с късен обрат срещу Виляреал

Атлетико Мадрид обърна Виляреал от 0:1 до 3:1 в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. Така „рохибланкос“ събраха 28 точки на четвъртото място във временното класиране, докато „жълтата подводница“ е на 14-ата позиция с 12 точки.

В 20-ата минута Александър Сьорлот стигна до хубав пас в наказателното поле и засече топката, но Ян Облак изби, Жерар Морено обаче бе на точно място в точното време, за да отправи добавка и да се разпише за 0:1.

В добавеното време на първата част Антоан Гризман проби в наказателното поле и великолепно намери Аксел Витсел, който нямаше как да сбърка на празна врата и изравни – 1:1.

Атлетико натисна и създаде няколко много добри възможности, като в 80-ата минута това даде резултат, след като Маркос Йоренте плъзна топката към Гризман, който отблизо я насочи в мрежата на гостите – 2:1.

Пет минути след това интригата приключи. Прецизно подаване на Пабло Бариос стигна до Самуел Лино, а той бе тотално забравен от защитата на Виляреал и с изстрел от близка дистанция оформи крайното 3:1.

Севиля и Бетис не се победиха за трети пореден път и завършиха 1:1 на „Рамон Санчес Писхуан“ в Ел Гран Дерби от програмата на 13-ия кръг в Ла Лига. Гостите поведоха в 72-рата минута чрез Айосе Перес, но топовен шут на Иван Ракитич спаси точката за домакините седем минути след това.

„Верибланкос“ са седми във временното класиране с актив от 21 точки, а „лос нервионенсес“ са 13-и с 12. Старши треньорът на Севиля Диего Алонсо не използва най-голямото име в състава си – Серио Рамос, оставяйки го на резервната скамейка.

Бетис бе близо до попадение още в третата минута, когато Гуидо Родгригес нанесе удар под напречната греда, но Марко Дмитрович се хвърли и успя да извади в корнер.

В 15-ата минута Ектор Бейерин прати топката в мрежата на Дмитрович, след като стреля от границата на наказателното поле, но след проверка на ВАР се оказа, че при изграждането на атаката е имало засада и нулевото равенство се запази.

Гостите продължиха да са по-активният тим на терена и в 35-ата минута стреля от добра позиция, но сръбският вратар на Севиля блесна със страхотно спасяване.

По-добрата игра на Бетис даде резултат в 72-рата минута, когато отскочила топка се озова в краката на Айосе Перес, който се ориентира най-добре в наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл се разписа за 0:1.

Седем минути по-късно Севиля се добра до изравнително попадение, след като Доди Лукебакио пусна към Иван Ракитич, който изстреля великолепен удар от далечна дистанция, който попадна неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Франсиско Виеитес.

Малко след това Бетис отново прати топката в мрежата на Севиля, след като Айосе Перес пусна към Ектор Бейерин, който от близка дистанция я добута във вратата, но се оказа, че при паса на Перес топката е напуснала очертанията на терена.