Атлетико направи още една крачка към титлата

Мадридчани надвиха като домакини Реал Сосиедад

Спорт
11:13 - 13 Май 2021
1797
Атлетико направи още една крачка към титлата

Атлетико Мадрид постигна много важен домакински успех с 2:1 над Реал Сосиедад в 36-ия кръг от испанската Ла Лига. Головете на Яник-Ферейра Караско и Анхел Корея насочиха "дюшекчиите" към титлата. За гостите от Реал Сосиедад точен бе Игор Зубелдия.

Диего Симеоне и компания събраха 80 точки на първото място и имат 4 повече от Барса. Реал Мадрид е със 75, но "кралете" трябва да гостуват на Гранада. Последните два двубоя на Атлетико са домакинство на Осасуна и гостуване на Валядолид и ако ги спечелят ще вдигна трофея от Ла Лига.

На "Уанда Метрополитано" Атлетико реши нещата още през първото полувреме. В 16-ата минута Маркос Йоренте достави чудесен пас към Яник Ферейра-Караско, който намери пролука в наказателното поле на гостите и стреля неспасяемо за 1:0.

Второто попадение за "дюшекчиите" падна в 28-ата минута. Тогава Луис Суарес пусна отлично топката към Анхел Корея, който без да се бави много стреля в долния ляв ъгъл на вратаря и направи резултата 2:0. След това до края на мача Атлетико владееше нещата на терена. Луис Суарес изпусна доста положения, но това не се оказа фатално.

А гостите опитаха да се върнат в двубоя и успяха чрез Игор Зубелдия в 83-ата минута. Тогава след изпълнение на ъглов удар се получи сериозно меле в наказателното поле на Атлетико. Най-съобразителен се оказа Игор Зубелдия, който падайки нанесе удар и прониза Ян Облак. До края Атлетико успя да удържи и да спечели мача.