Атлетико попари Реал в края

Дюшекчиите измъкнаха точка в добавеното време

Спорт
10:57 - 05 Февруари 2024
2065
Атлетико попари Реал в края

Атлетико (Мадрид) стигна до равенство 1:1 при гостуването си на градския съперник Реал в дербито на 23-тия кръг на испанското футболно първенство.

"Дюшекчиите" успяха да вземат точка от мача с гол на юношата на Реал Маркос Йоренте в третата от четирите добавени минути на второто полувреме и по този начин попречиха на "белия балет" да се откъсне на върха в класирането с четири точки преднина пред втория Жирона.

Джуд Белингам и Браим Диас направиха пропуски за Реал преди бившият играч на Милан Диас да успее да открие резултата в 20-ата минута. 

До края на първото полувреме вратарят на "белите" Андрий Лунин също трябваше да се намеси при две опасности, а в 48-мата минута попадение на Стефан Савич бе отменено заради засада.

В последния половин час футболистите на Атлетико се изнесоха в предни позиции и това отвори големи пространства в защитата им. При една контраатака в 66-ата минута Родриго Гояш направи непростим пропуск. В ситуация четирима на двама бразилецът реши да завършва сам, но Облак спаси по брилянтен начин удара му.

Така се стигна до добавеното време, в което Мемфис Депай с глава свали центриране от фланга, което също с глава Йоренте превърна в гол за 1:1.

В класирането Реал е лидер 58 точки, с две пред отбора на Жирона, който в следващия кръг приема именно "белия балет". Барселона е на трета позиция с 50 точки, а Атлетико (Мадрид) затваря четворката с 48 точки.