Атлетико с героичен обрат, Бетис отвя Валенсия

Спорт
11:51 - 02 Октомври 2023
1708
Атлетико с героичен обрат, Бетис отвя Валенсия

В последните два сезона Атлетико Мадрид промени коренно начина на игра, с който бяхме свикнали да наблюдаваме тима на Диего Симеоне. Дюшекчиите вече не акцентират върху играта в защита, а наблягат повече на динамиката и комбинативността в нападение.

От тази промяна страда защитата, тъй като допуска повече голове, но тимът показа, че атакуващите играчи могат да компенсират пропуските на защитниците.

Това се случи нагледно в домакинството на Кадис от 8-ия кръг на Ла Лига, когато след половин час игра дюшекчиите губеха в резултата с 0:2, но още до 66-ата минута вкараха три попадения и постигнаха третата си поредна победа в шампионата.

Подобни обрати за Атлетико станаха често явление, като за последно червено-белите обърнаха противник от 0:2 до 3:2 в свое домакинство през януари 2022 г.

Тогава Валенсия поведе с две попадения на „Сивитас Метрополитано“ до почивката, но с голове на Матеуш Куня, Анхел Корея и Марио Ермосо Атлетико стигна до трите точки.

В друг двубой от кръга в Примера дивисион Бетис победи Валенсия по категоричен начин. Отборът от Севиля спечели с 3:0, като не остави шансове на гостите да стигнат до нещо съществено в мача.

Диао в 41-ата минута, Рока в 52-ата и Ез Абде в 85-ата минута отбелязаха трите попадения за домакините.

Тази победа е трета за Бетис от началото на сезона, гарантирайки 7-мо място в класирането.