Au revoir, Гришо! Вавринка набързо опраска нашия в доиграването

Хасковлията игра прилично, но загуби три тайбрека

Актуални новини
16:10 - 01 Юни 2019
2097
Au revoir, Гришо! Вавринка набързо опраска нашия в доиграването

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби набързо доиграването на мача с швейцареца Стан Вавринка от третия кръг на "Ролан Гарос". Двубоят започна в петък вечерта на Корт №1, но след 2 часа и 6 минути игра бе прекъснат заради настъпилата тъмнина. Подновяването на срещата започна с аванс от 2:0 сета за шампиона от 2015 година Вавринка, след като в първите две части той надделя след два тайбрека - 7:6 (5), 7:6 (4).

Подновяването на срещата започна с бърза размяна на геймове на нула. Третият гейм обаче бе доста продължителен и тежък за сервиращия Димитров. Хасковлията трябваше да отразява две точки за пробив, но все пак измъкна подаването си за аванс от 2:1. При 3:3 Димитров отново бе притиснат от противника си и трябваше да се спасява от 15:40. Димитров запази спокойствие и съумя да се задържи в гейма, а след товаи да го спечели, за да излезе отново напред в резултата.

Вавринка трябваше да положи доста усилия, за да вземе подаването си за 4:4, но веднага след това Димитров пак имаше проблеми на свой сервис. Двамата направиха страхотно разиграване при 30:15, което завърши с удар в мрежата на българина. Малко след това Григор отрази пета точка за пробив от началото на сета, но при шестата се предаде и швейцарецът получи възможност да сервира за място на 1/8-финалите.

Първата точка за пробив за Григор в сета дойде в много подходящ момент - при 30:40 в десетия гейм. Вавринка я отрази, но веднага след това Димитров си извоюва втори брейкпойнт и успя да го реализира - 5:5. Последва много силен гейм за Григор, който сътвори страхотни сервиси и не даде точка на съперника, повеждайки отново в резултата - 6:5. Швейцарецът отговори с гейм на нула на свой ред и двамата трябваше да изиграят трети пореден тайбрек. Гришо започна силно, направи два пробива, но в последствие на три пъти загуби подаването си и така напусна турнира.