Аутопсията потвърди: токов удар е убил бармана Виктор в Созопол

25-годишният мъж е допрял дланите си до плот, по който минавало електричество

Новини
19:07 - 30 Май 2019
2572
Аутопсията потвърди: токов удар е убил бармана Виктор в Созопол

Токов удар е причина за нелепата смърт на 25-годишния барман Виктор Върбанов в Созопол, установи аутопсията на трупа, която бе готова в четвъртък. Съдебният медик д-р Косьо Янков разясни, че сърцето на атлетичния младеж е спряло вследствие на силното електричество, което е преминало през него.

Младият барман се е допрял с двете си длани върху метален плот, по който е имало оттечка, най-вероятно заради неизправност в електрическата инсталация. Така токът преминал през дланите и спрял сърцето на бармана, който е родом от Шумен. По тялото му не е имало никакви следи от поражението, заради което имаше съмнения от какво е починал.

След резултатите от аутопсията на място в плажния созополски бар са изпратени експерти, които да огледат електрическата инсталация в заведението и електроуредите.

Инцидентът в култовия бар „Хедон” на плаж „Хармани" в Созопол стана на 29 май сутринта. Около 9 часа барманът опитал да влезе в кухнята, но вратата била заключена. Тогава се промушил през тясно прозорче, през което готвачите подавали храната на сервитьорите. Секунди по-късно се чул шум от съборени съдове, а колеги открили Виктор на земята в безпомощно състояние. Провирайки се през тясното прозорче, мъжът се е подпрял с длани на метален плот, по който за нещастие протичал ток. До плота имало тръби за топлата вода и бойлер.