Австралия пречупи Франция след 20 дузпи

Спорт
13:59 - 12 Август 2023
5161
Австралия пречупи Франция след 20 дузпи

Австралия е на полуфинал на домашното си Световно първенство по футбол за жени. „Кенгурата“ и Франция завършиха при нулево равенство в редовното време и продължението, което доведе до изпълнението на 11-метрови наказателни удари.

Австралия се оказа крайният победител след 7:6 при изпълнени общо 20 дузпи. Това е нов исторически рекорд за най-дългите дузпи по време на мач от Световно първенство за жени.

Вратарят на австралийския национален отбор по футбол за жени Макензи Арнолд спаси три дузпи срещу Франция, а самата тя пропуска изпълнението си при драматичното развръзка в четвъртфиналния двубой в Бризбейн. Решителната дъзпа бе дело на Кортни Вайн.

Французойките изиграха по-добро първо полувреме и има шанс да спечелят в продължението, но не успяха да реализират.

При девета дузпа за Франция Кенза Дали пропуска, а изпълнението е повторено след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР и Арнолд отново не позволява попадение. След това и ударът на Клеър Хънт за Австралия е отразен успешно, за да стигнете до 10 изпълнения от бялата точка за всеки от противниците.

Австралия ще се изправи срещу победителя от двубоя между Англия и Колумбия в полуфиналите на Мондиала, след като отстрани селекцията на Ерве Ренар.