Австралийките шамаросаха здраво сръбкините

Островитянките са на полуфинал на женския баскетболен турнир в Париж

Актуални новини
16:53 - 07 Август 2024
1006
Австралийките шамаросаха здраво сръбкините

Женският национален отбор на Австралия записа убедителна победа с 85:67 срещу Сърбия в четвъртфиналния мач от баскетболния турнир на Олимпийските игри в Париж. С този успех, австралийките си осигуриха място на полуфиналите, докато участието на сръбкините приключи.

Австралийските баскетболистки започнаха срещата силно, като завършиха първата четвърт с преднина от 7 точки. Втората четвърт затвърди тяхната доминация и те влязоха на полувремето с комфортен аванс от 16 точки. След почивката Австралия продължи да доминира, увеличавайки разликата на 24 точки преди началото на последната четвърт.

Въпреки че сръбските баскетболистки успяха да спечелят последната четвърт с 19:13, това не беше достатъчно за обрат в мача. Австралийките контролираха играта през по-голямата част от времето и заслужено спечелиха.

За отбора на Австралия, Алана Смит завърши с впечатляващите 22 точки. Джейд Мелбърн и Кайла Джордж също допринесоха значително, като отбелязаха по 18 точки всяка.

От сръбска страна, Йована Ногич беше най-резултатната с 17 точки. Анжела Дугалич добави 14 точки, а Ивана Рача завърши с 10 точки.

След тази впечатляваща победа, австралийският отбор продължава напред към полуфиналите, където ще се изправи срещу ново предизвикателство. Техният успех е плод на силна игра и отлична тактическа подготовка, които ще бъдат ключови и в следващите мачове.