Австриец свири Лудогорец - Бетис, свършиха билетите за мача

Спорт
13:31 - 25 Октомври 2022
1499
Австриец свири Лудогорец - Бетис, свършиха билетите за мача

Австриецът Харалд Лехнер да ръководи срещата от турнира Лига Европа между Лудогорец и Бетис в четвъртък.

Мачът е с начален час 19.45 часа на 27-и октомври и може да даде сериозна преднина на българския шампион в борбата му за класиране във фазата на елиминациите.

Преди мача Бетис е начело в група С с 10 точки, разградчани са със 7, а Рома има 4.

40-годишният Лехнер е съдия на ФИФА от 2010-а година, а в момента е в първа категория. Преди близо една година - през декември 2021-а, УЕФА го покани на семинар за арбитри, които оглежда за промотиране в Елитната група. На същия семинар той беше рамо до рамо с българските топ-арбитри Георги Кабаков и Християна Гутева.

Той има във визитката си един мач и на българския национален отбор - 1:1 срещу Канада в контролна среща, когато селекционер е Любослав Пенев. Шест пъти е избиран за Съдия номер 1 на годината в Австрия, а понякога ръководи топ-мачовете от първенството на Швейцария, включително и дербито Йънг Бойс – Базел.

Помощници на Лехнер ще бъдат Андреас Хайденрайх и Максимилиан Колбич. Четвърти съдия е Маркус Хаметер, всички те негови сънародници от Австрия. За срещата обаче арбитрите на ВАР (видеосистема в помощ на съдиите) са германци - Сьорен Щоркс и Кристиан Гителман.

В същото време ръководството на разградчани съобщи, че билетите за мача от група "С" на Лига Европа срещу Реал Бетис, са изчерпани.

По тази причина от клуба преустановяват продажбата на входни талони за двубоя.

"ПФК Лудогорец благодари на всички свои привърженици, които ще подкрепят отбора на стадиона в четвъртък вечер срещу испанския тим", обявиха шампионите на България.