Австрия би Нидерландия в страхотен мач, Франция не можа да излъже Полша

"Петлите" се забиха в поток с Германия, Испания и Португалия

Евро 2024
21:11 - 25 Юни 2024
5465
Австрия би Нидерландия в страхотен мач, Франция не можа да излъже Полша

Австрия поднесе изненадата в Група D. Тимът оглави потока след края на първата фаза на UEFA EURO 2024. Австрия се наложи над Нидерландия с 3:2 на „Олимпиащадион“ в Берлин.

Още в 7-ата минута Донил Мален отбеляза гол в собствената си мрежа. Александър Прас центрира към Марко Арнаутович в наказателното поле, но Мален, който засече топката в собствената си мрежа от непосредствена близост.

Веднага след подновяването на играта след почивката Шави Симонс пробяга целия терен, пусна към Коди Гакпо вляво, а той с премерен удар покрай вратаря на Австрия изравни резултата. 

В 59-ата минута, обаче, с първата атака на тима за второто полувреме Романо Шмид успя да прати топката в мрежата след летящ плонж след чудесна асистенция на Флориан Грилич.

Нидерландия продължи с натиска. В 76-ата минута Мемфис Депай вкара топката в мрежата на Австрия, ВАР прегледа този момент от мача, дали играчът не си е помогнал с ръка в наказателното поле при овладяването, но в крайна сметка реферът се убеди сам, че ситуацията е "чиста" и потвърди гола за 2:2.

В 80-ата минута Кристоф Баумгартнер изведе Марсел Забицер в наказателното поле и той от малък ъгъл стреля покрай Барт Вербруген.

Франция и Полша завършиха 1:1 в другия мач от група „D“. Килиан Мбапе откри резултата от дузпа в 56-ата минута, като това беше първи гол на френски футболист на турнира. В 79-ата минута Роберт Левандовски изравни от нов наказателен удар, който се наложи да бъде пребит. 

Второто място отреди на възпитаниците на Дидие Дешан поток с Германия, Испания и Португалия в елиминационната фаза. Килиан Мбапе се завърна в състава, след като счупи носа си срещу Австрия, но това не помогна на неговия отбор.