Австрия се изгаври с Хърватия

Спорт
09:05 - 04 Юни 2022
4407
Австрия се изгаври с Хърватия

Австрия постигна класическа победа с 3:0 срещу Хърватия в мач от група 1, Лига А на Лигата на нациите. Марко Арнаутович, Михаел Грегорич и Марсел Забицер вкараха головете в мрежата на световния вицешампион.

Макар че двубоят беше сравнително равностоен, австрийците успяха да си отбележат положенията и заслужено стигнаха до трите точки. Австрия е лидер във временното класиране с пълен актив от три точки. С толкова е и Дания, който победи Франция с 2:1 след обрат.

В средата на първата част Марио Пашалич пропусна първия стопроцентов шанс за гол в двубоя. Хърватският национал овладя в наказателното поле и стреля много опасно, но защитник изчисти от голлинията.

В 41-вата минута гостите поведоха чрез Арнаутович. Нападателят се вклини между двама защитници с хубав удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Три минути по-късно хърватите отговориха. Вратарят Хайнц Линднер обаче успя да отрази удара на Ловро Маер.

След почивката Австрия нанесе два бързи удара, с които предреши изхода на мача. В 54-тата минута Грегорич се възползва от хубаво подаване и удвои преднината на своята родина. Три минути по-късно футболистът на Байерн Забицер отбеляза с удар от разстояние.

До края Австрия имаше още 1-2 много добри шанса да направи загубата на Хърватия още по-унизителна, но домакините оцеляха.