Автогол: Лозан Панов пред провал, десните масово избират Радев

Новини
14:07 - 27 Октомври 2021
7195
Автогол: Лозан Панов пред провал, десните масово избират Радев

Фаворитът на десницата Лозан Панов, който играе за „Дондуков”2 като независим, е на път да се провали по вина на своите в ДБ. Абсурд е шефът на ВКС да стигне до балотаж, категорични са хора от десния сектор, колкото и това да се повтаря като мантра.

Причината е прозаична - голяма част от тъмносините масово най-вероятно ще гласуват за Румен Радев, разкриват хора от техните редици.

Немалка част от симпатизантите на ДСБ и ДаБг ще пуснат бюлетина за сегашния президент, разочаровани от шефа на ВКС и слабото му представяне в предизборната кампания, в която до този момент не показа смелост и ясни позиции по много от базовите теми в обществото.

Други смятат, че като "пуснат бюлетина" за Радев, ще пресекат пътя на избраника на ГЕРБ проф. Герджиков към втори тур, ако Радев спечели още на първи. Трети пък просто смятат, че Панов не е удачна фигура за президент и мястото му си е в съдебната система - пак във ВКС или другаде.

„Панов се представи неочаквано слабо в тази кампания, макар че е човек с висок интелект и експертиза. Неразбориите вдясно и със сигурност слабият пиар му правят лоша услуга, а и очевидно медийно му е трудно да се наложи и да печели доверие”, коментират разочаровани тъмносини.

Панов разочарова феновете си още в началото на кампанията, когато стартира ненужно агресивно и грубо и нарече Радев фалшив герой. Това обаче не му донесе дивиденти. После пък внезапно прояви слабост и неувереност при директни въпроси на журналисти в интервюта, когато не можа да даде адекватни обяснения по важни казуси, включително за финансирането на кампанията си и отношенията с десницата, категорични са вече отказалите се да гласуват за него. 

Очакванията на десните към Панов бяха много високи, като към дисидент, който трябва да блесне на фона на останалите кандидати, но нищо подобно не се получи, огорчени са първоначално убедените, че кандидатурата на съдията е най-добрата.