Автогол спаси Милан срещу Интер

Лаутаро Мартинес пропиля дузпа за Нерадзурите през първото полувреме

Спорт
11:10 - 08 Ноември 2021
1806
Автогол спаси Милан срещу Интер

Дербито от 12-ия кръг на Серия А между Милан и Интер завърши без победител. Нерадзурите поведоха с попадение на Хакан Чалханоглу от дузпа в 11-ата минута, но малко по-късно Стефан де Врай си отбеляза автогол и така лиши своя тим от успеха.

Интер има за какво да съжалява, след като в средата на първата част Лаутаро Мартинес пропусна дузпа.

Двубоят започна по-добре за Интер, които получиха право да изпълнят дузпа още в 11-ата минута. Франк Кесие повали съперников футболист в наказателното поле, като съдията веднага посочи бялата точка. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което Даниеле Довери потвърди решението си и даде дузпа за символичните гости. Зад топката застана Хакан Чалханоглу, който с много добър удар в центъра на вратата матира Татарушану.

Милан успя да изравни само шест минути по-късно. След центриране от фаул в пеналта на "нерадзурите" Стефан де Врай опита да изчисти топката, но я прати в мрежата на собствения си отбор.

В 27-ата минута Интер получи право да изпълни втора дузпа. Бало Торе извърши нарушение в пеналта срещу играч на "нерадзурите", като Довери не се поколеба и даде втори наказателен удар за тима на Симоне Индзаги. Ситуация бе разгледана с ВАР, след което дузпата бе потвърдена. Зад топката застана Лаутаро Мартинес, който стреля в долния ляв ъгъл, но Татарушану успя да спаси.

До края на полувремето Интер натисна съперника и създаде две добри положения, но с пропуски се отличиха Николо Барела и Лаутаро Мартинес.

След почивката темпото спадна и двата отбора рядко поглеждаха към вратата на противника. В 82-ата минута Златан Ибрахимович стреля опасно от фаул, но Самир Ханданович демонстрира страхотен рефлекс и изби. Милан продължи да търси победно попадение, като стигна до две добри положения, които обаче не бяха реализирани Алексис Саелемакерс и Франк Кесие.

След равенството Милан заема второто място във временното класиране в Серия А с 32 точки. Интер са трети с 25. Лидер е Наполи с 32.