Аякс разби Ягелония в Лига Европа

Спорт
11:19 - 23 Август 2024
1114
Аякс разби Ягелония в Лига Европа

Аякс е с единия крак в основната фаза на Лига Европа, след като спечели с категоричното 4:1 гостуването си на полския шампион Ягелония в първия мач от плейофите. Хеттрик за нидерландския гранд отбеляза юношата на Арсенал Чуба Акпом.

Поляците изненадващо излязоха напред в резултата след едва пет минути игра. Отскочила топка се озова в краката на Адриан Диегес Гранде, който нанесе плътен удар към левия ъгъл и прати топката във вратата на Ремко Песвеер за 1:0.

Радостта на Ягелония продължи кратко и още в десетата минута Аякс стигна до изравнително попадение. Стивън Бергхаус пусна хубаво подаване към Чуба Акпом, който с изстрел към долния ляв ъгъл остави стража на домакините безпомощен – 1:1.

В 28-ата минута нидерландците направиха пълен обрат. Дивайн Ренш демонстрира прекрасната си техника и прати красиво центриране в наказателното поле, където Мика Годс бе забравен и с глава прати топката в десния ъгъл, разписвайки се за 1:2.

В 61-вата минута Чуба Акпом реализира втория си гол в мача, след като се ориентира добре, за да засече отбита топка и да я прати в мрежата. Само осем минути по-късно англичанинът оформи хеттрика си от дузпа. В 79-ата минута Мика Годс пропусна от бялата точка за Аякс.

В друг много любопитен мач от Лига Европа Лугано и Бешикташ направиха зрелищно равенство 3:3. Жедсон Фернандеш вкара за турците в 21-вата минута, а в 34-ата Уран Бислими изравни. Фернандеш (52‘) и Мутасим Ал Мусрати (55‘) дадоха солиден аванс от 3:1 за Бешикташ, но Лугано се добра до хикса чрез Ренато Щефан (56‘) и автогол на Габриел Паулиста (63).