Аякс възкръсна срещу Будьо

Амстердамци заличиха два гола пасив в добавеното време

Спорт
11:44 - 16 Февруари 2024
1476
Аякс възкръсна срещу Будьо

Аякс навакса два гола пасив и завърши наравно 2:2 у дома срещу Будьо/Глимт в първи мач от плейофа в Лигата на конференциите. Амстердамци се докопаха до ремито с два гола в добавеното време.

Преди това норвежците поведоха с попаденията на Алберт Грьонбек. Те обаче останаха с човек по-малко в 90-ата минута, след като червен картон получи Один Лурас Бьортуфт. Това определено улесни задачата на Аякс.

Въпреки огромните усилия, най-трудното изглежда тепърва предстои. Само след седмица Аякс гостува в негостоприемната Норвегия и ще трябва да довърши започнатото.

Първата възможност на „Йохан Кройф Арена“ се откри пред домакините. Чуба Акпом нямаше късмет, след като негов удар разтресе напречната греда.

Две минути по-късно норвежците поведоха чрез Грьонбек. Той овладя на границата на наказателното поле и завъртя топката в мрежата.

Аякс изглежда шокиран от развоя на събития и не успя да отговори до края на полувремето. В 64-тата минута амстердамци понесоха нов удар. Алберт Грьонбек отново беше изпуснат от защитата и от чиста позиция вкара.

Аякс беше притиснат до стената и хвърли всички сили в опит да се върне в мача, съответно да направи възможна задачата си преди гостуването в Норвегия. В 90-ата минута защитата на Будьо/Глимт най-сетне се пропука. Один Лурас Бьортуфт беше принуден да извърши нарушение в наказателното поле. Той получи червен картон, а Аякс дузпа. Зад топката застана Бранко ван ден Боомен, който не пропусна да вкара.

В седмата минута от добавеното време Аякс дори предотврати загубата. Домакинските фенове бяха пратени в екстаз от Стивън Бергюс. Той оформи крайния резултат 2:2. Със сигурност обаче в Амстердам са се надявали на по-добър резултат в първия мач.