Азар вкара след 392 дни, Реал Мадрид би убедително

Спорт
17:35 - 31 Октомври 2020
2118
Азар вкара след 392 дни, Реал Мадрид би убедително

Реал Мадрид победи Уеска с 4:1 в първи мач от осмия кръг на испанската Ла Лига. Еден Азар откри за домакините с първия си гол от 392 дни насам. Карим Бензема вкара два, а Федерико Валверде се отчете с един гол за успеха на "белия балет". Давид Ферейро вкара за Уеска.

Двубоят стартира в спокойно темпо. Първата по-интересна ситуация бе пред вратата на Реал. В 7-ата минута Рафа Мир проби отдясно, навлезе в наказателното поле и нанесе удар, който обаче се оплете от външната страна на мрежата на Тибо Куртоа.

В 14-ата минута Еден Азар прати топката над вратата на Андрес Фернандес. Шест минути след това Федерико Валверде опита удар извън наказателното поле, но прати топката в аут. В ответната атака Рафа Мир вкара топката във вратата на Куртоа, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 25-ата минута Серхио Рамос засече топката с глава, но стражът на гостите показа добър рефлекс и изби.

Три минути след това Хавиер Онтиверос надбяга Марсело отляво и центрира в наказателното поле на Реал, където на далечната греда Серхио Гомес успа да на достигне до топката и я засече, но покрай вратата на Куртоа.

Пет минути преди края на първата част Реал поведе. Завърналият се след контузия Еден Азар получи пас от Феде Валверде и матира Фернандес от около 25 метра.

В добавеното време Лукас Васкес центрира отдясно в наказателното поле, където Пабло Мафео увисна, а Карим Бензема овладя топката на далечната греда и с хубав удар покрай вратаря реализира за 2:0.​

Само две минути по-късно Бензема намери с чудесен пас Федерико Валверде, който с удар по диагонала направи резултата 3:0.

В 63-ата минута резервата Винисиус се измъкна от защита на Уеска и комбинира с Бензема, но ударът на нападателя премина над вратата.

В 74-ата минута Рафа Мир центрира отляво в наказателното поле на Реал, където Марсело изпусна Давид Ферейро, който засече топката във вратата на Куртоа.

В последната минута на редовното време Родриго асистира на Бензема за второто му попадение в двубоя.