Бабикян: Борисов е изправен пред два грешни избора

Васил Божков хитро дава акциите на този, от когото всичко зависи, отсече пиар експертът

Новини
09:27 - 13 Май 2020
4105
Бабикян: Борисов е изправен пред два грешни избора

"Борисов е изправен между два грешни избора и от него се изисква да направи по-малко грешния. Ако вземе акциите, е грешка, ако не ги вземе - също". Това заяви пиар експертът Арман Бабикян по повод горещата новина, че Васил Божков прехвърля акциите на ПФК "Левски" на премиера Бойко Борисов, когото нарече "отговорник за погубването на "Левски".

Според него с този акт Божков достатъчно хитро дава акциите на този, от когото всичко зависи. По думите на Бабикян знакът на Божков е много ясен: "Работихме заедно. Дадохте ми горещ картоф, държах го достатъчно. Ето ви го обратно".

Обществена тайна в България е, че големият бизнес се случва с благословията на Бойко Борисов.

"Хората, които имат възможност да печелят големите поръчки, ги получават, защото той иска, а не защото те са по-конкурентни или по-добри", отсече Бабикян. Той коментира, че футболът отдавна се е изпарил от бизнеса и отношението му с държавата:

"Борисов отлично знае как се перат пари през футбол. Знае и как се продават формално футболисти в съседни страни, за да се изплащат пратки за наркотици. Той е изключително информиран в това отношение още от годините, когато беше главен секретар на МВР. Така че футболът много отдавна напусна търговските дружества. Видимо е и защо така изглежда футболът в България днес".