Бъфало тресна Колорадо, Алекс Георгиев допусна четири шайби

Спорт
10:34 - 30 Октомври 2023
1451
Бъфало тресна Колорадо, Алекс Георгиев допусна четири шайби

Роденият в Русе вратар Александър Георгиев спаси 25 изстрела, но допусна четири гола и неговият тим Колорадо отстъпи с 0:4 на Бъфало в среща от първенството на НХЛ.

Финландският му колега на вратата на домакините Уко-Пека Лууконен отрази 26 изстрела и записа първи мач без гол в кариерата си. Колорадо приключва серията си от три поредни гостувания с три загуби и така сложи край на една успешна поредица от 15 успеха.

Джей Джей Петерка, Кейси Мителстед, Тайсън Йост и Расмус Далин вкараха четирите гола за Бъфало. А вратарят Лууконен е третият под рамката, който използват в Бъфало от началото на сезона след контузиите на Девон Леви и Ерик Комри.

Въпреки победата, Бъфало е на последното място в Атлантическата дивизия с 8 точки, докато Колорадо е на върха в Централната.

В Нюарк Йеспер Брат вкара два гола и подаде за още един за успеха на Ню Джърси Девилс с 4:3 над Минесота. Ерик Хаула и Тайлър Тофоли вкараха другите две попадения, а Девилс регистрираха пета победа в осем мача и излязоха на 2-о място в Столичната дивизия с 11 точки. Минесота търпи трета поредна загуба, а за тях точни бяха Пат Маруун, Райън Хартман и Джейк Мидълтън.

Вашингтон Кепитълс се наложи с 3:1 над Сан Хосе. Том Уилсън вкара за 2:1 в края на третия период на мача и наклони везните за тима от американската столица. Другите две точни изпълнения бяха на Дилън Стром и Евгени Кузнецов, а Алекс Овечкин се отличи с две асистенции.