Байдън традиционно посети детска болница за Коледа

Предпразничните прояви на благородност са отпреди 8 години

Новини
10:10 - 23 Декември 2023
1444
Байдън традиционно посети детска болница за Коледа

Американският президент Джо Байдън и съпругата му Джил направиха днес традиционното си предколедно посещение в Националната детска болница във Вашингтон, за да се срещнат с малките пациенти и техните семейства, предаде Асошиейтед прес.

Първата дама прочете на децата стихотворението "Нощта преди Коледа", а президентът махаше с ръка и се усмихваше на децата и техните родители. Байдън също така благодари на персонала на болницата за неговата работа и призова децата и техните близки да "не се отчайват".

"Когато се видим следващата Коледа, може да е в Белия дом", каза Байдън на децата.

Посещението му е част от 81-годишната традиция, която датира от времето на първата дама Бес Труман, която първа от президентските съпруги донася празнично настроение на болни деца, които не могат да прекарат Коледа у дома си. Джо Байдън е придружавал съпругата си при всяко от тези предколедни посещения в Националната детска болница през последните три години, посочва АП.

По-късно днес президентската двойка се очаква да отпътува за президентската резиденция в Кемп Дейвид, където ще прекара коледните празници.