Байер Леверкузен продължава да крачи уверено

Молде отнесе пет гола, а аспирините се подпечатаха билета за пролетния влак в Лига Европа

Спорт
12:04 - 15 Декември 2023
1520
Байер Леверкузен продължава да крачи уверено

Байер Леверкузен размаза норвежкия Молде с 5:1 в двубой от Група „H“ на Лига Европа и така завърши със 100-процентов актив, печелейки и 6-те си мача в групата. С успеха „аспирините“ избутаха Молде до третото място в групата, като от това се възползва Карабах, който победи Хекен с 2:1 и също ще играе напролет във втория по сила европейски клубен турнир.

На „БайАрена“ домакините започнаха много силно и в 6-ат минута поведоха с гол на Патрик Шик. Чехът овладя подадена му от Роберт Андрих топка на границата на наказателното поле и с второто си докосване я прати в долния десен ъгъл на вратата.

Едмон Тапсоба удвои резултата в 22-ата минута, когато получи страхотно центриране от Йонас Хофман и насочи топката неспасяемо в мрежата на Оливер Петерсен.

Три минути по-късно нещата за норвежците станаха страшни, след като Мартин Елингсен си вкара автогол.

След час игра падна и четвърти гол в мрежата на Молде. Той бе дело на Адам Хложек, който получи топката от Ноа Мбамба и със силен удар преодоля стража на норвежците.

В 70-ата минута чехът вкара и втория си гол в мача, правейки резултата 5:0.

До края на мача гостите успяха да стигнат до почетен гол, дело на Елик Китолано, но това не бе достатъчно и Молде ще трябва да се задоволи с участие в елиминациите на Лигата на конференциите напролет.