Байерн е супер!

Баварците грабнаха Суперкупата след голям мач с осем гола срещу РБ Лайпциг

Топ
08:36 - 31 Юли 2022
3169
Байерн е супер!

Байерн Мюнхен започна ерата след Роберт Левандовски с трофей, спечелвайки Суперкупата на Германия след драматична победа с 5:3 над РБ Лайпциг. Успехът на „Ред Бул Арена“ дойде след попадения на Джамал Мусиала, Садио Мане, Бенжамен Павар, Серж Гнабри и Лерой Сане.

За „биковете“ попаденията вкараха Марсел Халстенберг, Кристофър Нкунку и дани Олмо. Двубоят бе белязан от множество голове, интересни положения, като двайсетина минути преди края по всичко личеше, че Байерн ще запише лесна победа, но хората на Доменико Тедеско дадоха здрав отпор и така зарадваха феновете по трибуните.

Мачът в Източна Германия започна по-добре за гостите и в 14-ата минута Байерн поведе. Люка Ернандес стреля, но топката бе отбита. Тя обаче стигна до Джамал Мусиала, който с добре насочен удар по диагонала я прати в мрежата на Петър Гулачи.

Три минути по-късно атака на Лайпциг завърши с топка в мрежата на Мануел Нойер. Голът на Кристофър Нкунку обаче не бе зачетен заради засада.

Малко след изтичането на половин час игра Садио Мане вкара първия си гол за Байерн в официален мач. Сенегалецът бе изведен зад защитата от Серж Гнабри и оказал се сам срещу вратаря той се разписа с хладнокръвен удар.

Точно преди почивката гостите вкарата трети гол. Мусиала намери перфектно Бенжамен Павар в наказателното поле и французинът прати топката в мрежата с много точно насочен удар по земята.

След почивката хората на Доменико Тедеско тръгнаха в атака в опит да изравнят. В 56-ата минута Андре Силва стреля с глава, но топката срещна гредата.

Три минути по-късно обаче домакинските фенове ликуваха. Нкунку центрира добре в наказателното поле. Там Марсел Халстенберг надскочи защитата в червено и със страхотен удар с глава вкара топката във вратата на Нойер.

Пасивът на „биковете“ стана три попадения само 7 минути по-късно. Томас Мюлер шутира, но Гулачи спаси. Серж Гнабри обаче бе на правилното място в точното време и с удар от близо просто довкара топката в мрежата – 4:1 за Байерн.

В 71-ата минута топката отново бе в мрежата на унгарския вратар, но попадението на Мане не бе зачетено от ВАР заради засада.

Минута по-късно Андре Силва стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча над вратата.

В 76-ата минута Павар фаулира Дани Олмо в наказателното поле и Роберт Шрьодер посочи бялата точка. Оттам Нкунку с безкомпромисен удар върна един гол за своя тим.

Минута преди края на редвоното време драмата в мача стана пълна, след като Доминик Собослай намери Дани Олмо в наказателното поле и испанецът с клиничен удар направи разликата само един гол.

До края на срещата падна още едно попадение, като то бе за гостите. В 98-ата минута Алфонсо Дейвис изчисти топката, насочвайки я към Лерой Сане. Скоростта на германеца му помогна да се озове на добра позиция в наказателното поле. Там той финтира вратаря на Лайпциг и защитник в бяло, за да прати топката в мрежата и да реши всичко в спора.

По този начин тимът на Юлиан Нагелсман спечели своята десета Суперкупа на Германия.