Байерн гази, Реал лази

Баварската машина удари Атлетико Мадрид, а Кралете преклониха глава пред Шахтьор

Спорт
11:12 - 22 Октомври 2020
2257
Байерн гази, Реал лази

Байерн Мюнхен стартира по страхотен начин защитата на титлата си в Шампионска лига, след като победи Атлетико Мадрид с 4:0, като домакин в първия мач от груповата фаза на надпреварата.

Успехът е дванадесети поред в най-комерсиалния турнир, след като преди миналия сезон баварците спечелиха трофея с 11 поредни победи.  

Двубоят започна по-добре за Байерн и в 14-ата минута баварците създадоха сериозна опасност пред вратата на Атлетико, като след центриране от конер Никлас Зюле удари левия страничен стълб на гостите. Отбраната на "дюшекчиите" реагира много бързо в ситуацията и успя да изчисти. Само три минути по-късно Толисо бе изведен отлично от Коман в накзателното поле, но ударът му бе отразен от Ян Облак. Атлетико отвърна с опасен удар на Караско в 21-ата минута, но той бе уловен от Мануел Нойер.

Само седем минути по-късно баварците ообаче баварците победоха. Йозуа Кимих намери отлично Кингсли Коман в наказателното поле и французинът с прецизен удар прати топката в мрежата на Атлетико. В 41-ата минута Байерн Стигна до втори гол. След грешка на защитата на Атлетико Левандовски я открадна и подаде на Коман. Той от своя страна намери Леон Горецка, който със силен удар направи резултата 2:0. 

Атлетико Мадрид стартира много добре второто полувреме, като се разписа след удар на Жоао Феликс. В последствие попадението не бе зачетено заради засада на Луис Суарес. В следващите минути двата тима си размениха ппо-още няколко опасни атаки, но до нов гол така и не се стигна. В 64-ата минута Атлетико бе много близо до гол, след като Яник Караско бе извесен сам срещу Нойер, но ударът му мина в страни от вратата.

В 65-ата минута Байерн направи резултата класически. Корентен Толисо се разписа с бомбен удар от над 30 метра. Въпреки сериозната преднина баварците не намалиха оборотите и стигнаха до четвърти гол. Кингсли Коман буквално развинти защитата на Атлетико и с точен удар прати топката покрай плонжа на Облак. До края на срещата играчите на "дюшекчиите" опитаха да върнат поне едно попадение, но така и не успяха да преодолеят отбраната на домакините.

Градският съперник на Атлетико - Реал Мадрид, загуби у дома от Шахтьор Донецк с 2:3. Белия балет допусна три безответни попадения още през първото полувреме.

Мадридчани успяха да намалят изоставането си след почивката, но дори не успяха да се доберат до точката.

След статистическа справка се оказва, че испанският шампион не е получавал три попадения в рамките на първото полувреме в нито един мач от Шампионската лига от септември 2005 година, когато гостува на Олимпик Лион.

За домакински мач, в който това се случва, трябва да върнем лентата още 5 години назад във времето. През февруари 2000 година Байерн Мюнхен успява да порази вратата на „белия балет“ три пъти още преди почивката