Байерн и Арминия със зрелищно 3:3

По този начин гостите сложиха край на серията на баварците от седем поредни победи

Спорт
11:16 - 16 Февруари 2021
1470
Байерн и Арминия със зрелищно 3:3

Байерн Мюнхен стъпи накриво в Бундеслигата, след като стигна до трудно 3:3 срещу Арминия Билефелд. По този начин гостите сложиха край на серията на баварците от седем поредни победи.

Арминия започна ударно срещата, като поведе още в 9-ата минута. Мануел Претл изведе много добре Михаел Влап очи в очи с Мануел Нойер и той с точен удар направи резултата 1:0. В 37-ата минута тимът от Билефелд стигна до втори гол. Амос Пийпер се разписа с глава след корнер.

В началото на второто полувреме Роберт Левандовски вкара дежурното си попадение. Полякът се въползва от много добро подаване на Давид Алаба в наказателното поле и от близко разстояние изравни. В 49-ата минута Арминия вкара трети гол. Той бе дело на Кристиан Гебауер, който вкара след подаване на Фьогълсамер.

Малко по-късно играчите на Ханзи Флик успяха да върнат едно попадение. След подаване на Лирой Сане Корентен Толисо успя да преодолее стража на гостите. В 70-ата минута Байерн стигна до трето попадение. Алфонсо Дейвис успя да овладее една отскочила топка и с удар от границата на наказателното поле изравни.

След равенството Байерн събра 49 точки и заема първото място в класирането. Вторият РБ Лайпциг е с 44. Арминия Билефелд пък продължава да бъде в зоната на изпадащите, като се намира на 16-та позиция с 18 точки.