Байерн изпусна Арсенал, Реал и Сити с голово шоу в Мадрид

Коман нацели греда в края на мача в Лондон, съдията не даде дузпа за англичаните

Спорт
00:16 - 10 Април 2024
6374
Байерн изпусна Арсенал, Реал и Сити с голово шоу в Мадрид

Арсенал и Байерн Мюнхен завършиха 2:2 в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига. Така всичко ще се реши в реванша на "Алианц Арена" другата сряда, 17-ти април.

Срещата започна перфектно за "топчиите", които поведоха в 12-ата минута с гол Букайо Сака.

Баварците успяха да направят пълен обрат още през първото полувреме с попадения на Серж Гнабри и Хари Кейн от дузпа. Леандро Тросар все пак изравни за Арсенал в 76-ата минута.

В самия край на двубоя се стигна до много спорен момент, след като Букайо Сака бе съборен от Мануел Нойер в наказателното поле, но главният съдия Глен Ниберг не посочи бялата точка.

Реал Мадрид и Манчестър Сити изиграха спиращ дъха мач на „Сантяго Бернабеу“, който завърши 3:3. Така двата отбора също ще решат всичко на реванша на „Етихад“ другата седмица.

Двубоят на „Сантяго Бернабеу“ заслужава всички суперлативи. Реал Мадрид и Манчестър Сити изиграха мач на изключително високи обороти и показаха защо в момента са може би водещите два отбора в Европа.

Орелиен Чуамени фаулира още в 1-ата минута Джак Грийлиш, за което получи жълт картон. Французинът ще пропусне реванша в Манчестър заради натрупани жълти картони. 

Манчестър Сити поведе с 1:0 още във 2-ата минута. Бернардо Силва изненада Андрий Лунин от прекия свободен удар. 

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 12-ата минута. Едуардо Камавинга отправи удар от разстояние, топката рикошира в Рубен Диаш, което излъга вратаря Стефан Ортега и влетя във вратата му. 

Белия балет направи пълен обрат в мача в 14-ата минута. Винисиус пусна извеждащ пас към Родриго зад гърба на отбраната на Манчестър Сити. Родриго скъса Аканджи в спринта, след което прокара топката между краката му и я прати във вратата на Ортега. 

Настоящият носител на трофея изравни в 66-ата минута. Бернардо Силва подаде към Джон Стоунс, който намери Фил Фодън, а той с много качествен удар от дъгата на наказателното поле на Реал Мадрид прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Андрий Лунин за 2:2.

Сити отново обърна нещата в своя полза в 71-ата минута. Йошко Гвардиол с удар от около 19 метра вкара по великолепен начин топката в левия ъгъл на вратата на Лунин. 

Реал Мадрид успя да изравни осем минути по-късно, когато Винисиус с чудесен пас намери Федерико Валверде, който бе оставен непокрит и със страхотен удар вкара топката в десния ъгъл на вратата на Ортега.