Байерн обяви официално новите договори на двамата си вратари

Нойер и Улрайх преподписаха до 2025 г.

Спорт
17:56 - 28 Ноември 2023
2270
Байерн обяви официално новите договори на двамата си вратари

Байерн (Мюнхен) обяви официално продължаването на договорите на двамата основни вратари на отбора - Мануел Нойер и Свен Улрайх. Баварският клуб удължи контрактите им с по една година - до 2025 г.

По този повод изпълнителният директор на Байерн Ян-Кристиан Дреезен заяви: “Мануел Нойер и Свен Улрайх са просто "отбор мечта". Удоволствие е да ги наблюдаваш в работата им всеки ден. Те се подкрепят и мотивират взаимно и са пример за ценностите, които характеризират Байерн. Свен Улрайх беше повече от достоен заместник на Мануел Нойер по време на отсъствието му заради контузия и знаем, че можем да разчитаме на него. След завръщането си Мануел Нойер показа, че не е загубил нищо от способностите си. Затова сме много щастливи, че тази страхотна двойка ще продължи да играе за Байерн. Те са не само колеги, но и приятели и честната им съвместна игра е за пример".

“Щастлив съм, че оставам в Байерн за още една година. След дългата ми контузия се завръщам в пълен състав. Наистина ми харесва да съм на терена с този отбор. Убеден съм, че заедно с феновете можем да постигнем големите си цели през следващите години - и това, разбира се, включва финала на Шампионската лига през 2025 г. в Мюнхен. Знаейки, че Свен ще продължи да бъде до мен, това е още по-хубаво”, заяви Нойер пред клубния сайт.

Свен Улрайх пък добави: "Когато дойдох в Байерн от Щутгарт през 2015 г., никога не съм мислил, че ще остана тук толкова дълго. Сега удължих договора си до 2025 г. и ще продължа да играя своята роля за постигането на нашите цели. С нетърпение очаквам да продължа да работя с Мануел, Даниел Перец и нашия треньор на вратарите Михаел Рехнер. С Мануел ме свързва много повече от просто страстта към футбола - ние сме приятели".

Нойер се присъедини към Байерн от Шалке 04 през 2011 г. От 2017 г. той е и капитан на отбора. С баварците печели два пъти т.нар. требъл - Шампионска лига, Бундеслигата и Купата на Германия (2013, 2020), както и два пъти Световната клубна купа на ФИФА (2013, 2020). Става шампион на Германия единадесет пъти и печели Купата на Германия шест пъти.

Вече има 494 мача с фланелката на Байерн, като с още 6 срещи ще стане на десето място по мачове за отбора за всички времена, като ще изравни постижението на легендата Бастиан Швайнщайгер, който има 500 участия за тима. Нойер има рекорден брой мачове за вратар за националния отбор на Германия - 117, спечели и световната титла с Бундестима през 2014 г. в Бразилия. Наскоро вратарят се завърна в игра от тежка контузия, която претърпя по време на ски.

Свен Улрайх дойде в Байерн през 2015 г. от Щутгарт и оттогава играе за рекордьорите по титли на Германия, с кратко прекъсване през сезон 2020/21 г., когато е под наем в Хамбургер. Досега той има 98 мача за баварците.