Байерн отново победи Интер като гост

Спорт
11:36 - 08 Септември 2022
1153
Байерн отново победи Интер като гост

Байерн (Мюнхен) записа заслужен успех с 2:0 при визитата си на Интер в първия им мач от тазгодишното издание на Шампионската лига.

Германският първенец спечели този двубой след попадение на Льорой Сане (25') и автогол на противниковия капитан Данило Д'Амброзио (66' - автогол), предизвикан именно от крилото.

Така баварците постигнаха четвърта поредна победа като гост на този съперник. Тя можеше да бъде и много по-убедителна след фантастична първа част на мюнхенския гранд, но дебютиралият за „нерадзурите“ Андре Онана направи близо 10 спасявания само преди почивката.

Симоне Индзаги направи цели пет промени в своя състав след загубата с 2:3 в дербито с Милан. Шанс да дебютира в официален мач за тима получи вратарят Онана, който беше предпочетен пред капитана Самир Ханданович.

Другата любопитна промяна беше свързана с появата на Хенрих Мхитарян на мястото на ключовия халф Николо Барела. В защита пък титуляр беше Д'Амброзио за сметка на Стефан де Фрай след слабия предишен мач на нидерландеца. Като ляв халф-бек действаше Робин Госенс вместо Матео Дармиан, а тази вечер партньор на Лаутаро Мартинес беше Eдин Джеко, който замени Хоакин Корея.

За сметка на това, Юлиан Нагелсман предприе само две промени в стартовите си 11 след ремито 1:1 с Унион (Берлин). Едната беше свързана с централния защитник Люка Ернандес, който зае мястото на Дайо Упамекано.

Другата пък беше решението ветеранът Томас Мюлер да играе като атакуващ халф вместо младия Джамал Мусиала. На върха на атаката отново беше голмайсторът Садио Мане, който беше подкрепян по двата фланга от Кингсли Коман и Сане.

Мачът започна с няколко удара пред двете врати. Още преди да са изминали три минути Йошуа Кимих отправи два далечни изстрела, които бяха спасени от Онана. В шестата минута Лаутаро нанесе първия шут за домакините, но го направи от много малък ъгъл и топката просто мина паралелно на вратата. Коман веднага отговори с удар, който прелетя над другата врата. В деветата минута пък Мюлер опита воле, което се оказа прекалено слабо и Онана улови топката.

В 17-ата минута Д'Амброзио също стреля от воле, но то завърши в обятията на Мануел Нойер. Четири минути по-късно Кимих направи поредния си опит да се разпише, но и този път Онана се справи с удара му. След още две минути Мюлер нанесе опасен шут, но вратарят го изби в корнер. Секунди по-късно именно германският национал опита удар по земя, който беше уловен от Онана.

В 25-ата минута Кимих пусна страхотен прехвърлящ пас към Сане, който овладя топката по перфектен начин, след което заобиколи вратаря и я прати в опразнената му врата за 1:0 в полза на баварците. Така той-стана най-резултатният германец в историята на ШЛ. В 33-ата минута Кимих стреля от пряк свободен удар, който обаче не беше проблем за Онана. Две минути по-късно Джеко нанесе опасен удар с глава при корнер, но рикошет в Мюлер прати топката в нов ъглов удар.

Веднага последваха нови три изстрела на Байерн, и то в рамките на една атака. Първо шут по земя на Алфонсо Дейвис предизвика поредната важна намеса на Онана, след това удар на Мюлер беше блокиран, а накрая изстрел по земя на Марсел Забитцер мина на сантиметри от далечната греда.

Втората част започна с пропуск на Д'Амброзио от разочароващо воле. Малко след това Джеко пробва шут по земя, който Нойер спокойно улови. В 54-ата минута именно нападателят стреля с глава след корнер, но топката срещна тялото на Ернандес, след което беше изчистена в тъч. Пет минути по-късно Коман опита изстрел, който рикошира в Милан Шкриняр и излезе в корнер. Минута след това Нойер излезе от наказателното си поле, за да получи пас, и беше атакуван от Лаутаро, но умело задържа топката и я подаде на свой съотборник. Последваха претенции на гостите за дузпа за игра с ръка, които не бяха уважени. 

В 65-ата минута при шут на Кимих, Алесандро Бастони изби с глава топката, която след това беше изпусната от Онана, но близката греда спаси вратаря от автогол. Минута по-късно обаче германският шампион отбеляза попадение именно по този начин. Тогава Сане направи чудесна двойна комбинация с Коман, след което пусна остър пас пред вратата, а в опита си да изчисти топката Д'Амброзио я добута в собствената си врата. Малко по-късно Мане можеше да направи преднината на тима си още по-голяма, но Онана изби удара му с крак. В 84-ата минута след груба грешка на Ернандес резервата Корея имаше възможност да върне един гол за домакините, но аржентинецът отправи неточен удар. Това беше и последното по-интересно положение в мача.