Байерн падна на колене в Рим

Чиро Имобиле съкруши баварския колос

Спорт
11:09 - 15 Февруари 2024
1437
Байерн падна на колене в Рим

Лацио поднесе изненадата до момента в 1/8-финалите от Шампионската лига, след като победи Байерн с 1:0 на „Олимпико“ в първата среща между двата тима.

Чиро Имобиле вкара от дузпа за "орлите" в 69-ата минута, като в ситуацията с наказателния удар Дайо Упамекано бе изгонен с директен червен картон за грубо влизане срещу Густав Исаксен. Реваншът на „Алианц Арена“ е на 5 март и в него хората на Томас Тухел трябва да наваксат този гол пасив срещу тима на Маурицио Сари, ако не искат да отпаднат в най-ранна фаза от елиминациите на Шампионска лига.

Първото добро положение на "Олимпико" дойде във втората минута, когато Лерой Сане сервира топката на Йосуа Кимих с подаване по земя от дясното крило. Халфът бе оставен сам и стреля от границата на наказателното поле, но топката мина покрай левия страничен стълб. 

Натискът на гостите от Бавария продължи, а Лацио трябваше да се защитава и не можеше да създаде опасни положения пред Мануел Нойер.

Постепенно Лацио се окопити и също създаде някои положения, като в средата на първата част Луис Алберто стреля от 20 метра, но топката мина над вратата на гостите.

След 32 минути игра Байерн изпълни заучен пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле на Лацио. Хари Кейн чукна топката към Томас Мюлер, той я спря за Лерой Сане, който стреля покрай стената, но топката мина и покрай вратата на Иван Проведел.

В 40-ата минута играчите на Томас Тухел разиграха добре пред наказателното поле на Лацио, като топката стигна до Леон Горецка, който влезе в наказателното поле и подаде наляво към Джамал Мусиала, но неговият удар с левия крак мина над вратата. 

Лацио стартира страхотно второто полувреме, като 48-ата минута Фелипе Андерсон изведе Густав Исаксен само срещу Нойер, но опитният вратар не позволи на футболиста на Лацио да го преодолее.

Последваха по-добри минути за Байерн, но ситуациите пред баварците не бяха достатъчно добри, за да затруднят лациалите. 

Така се стигна до 66-ата минута, когато Чиро Имобиле проби мощно в наказателното поле и задържа топката пред централните защитници. След рикошет, топката стигна до връхлитащия отдясно Исаксен, който опита да стреля, но Дайо Упамекано му влезе много остро и необмислено в краката. 

Това накара френския съдия Франсоа Летешие да отсъди дузпа за Лацио и да изгони Упамекано. Зад топката застана Чиро Имобиле, който в 69-ата минута прати безкомпромисно топката в долния ляв ъгъл на вратата на Байерн, докато Нойер се хвърли надясно - 1:0 за Лацио!

Пет минути преди края на редовното време Хари Кейн стреля от пряк свободен удар, но след рикошет в стената, топката излезе извън очертанията на терена, а след ъгловия удар Лацио поде контраатака, която се оказа неуспешна. 

В 90-ата минута Фелипе Андерсон излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от Ким-мин Джае. В добавеното време пък Нойер спаси удар на Педро и така спаси Байерн от по-тежка загуба.