Байерн пак огорчи Арсенал

Германският колос е на 1/2-финал след икономична победа

Спорт
00:04 - 18 Април 2024
3421
Байерн пак огорчи Арсенал

Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите на Шампионска лига, след като победи с Арсенал в четвъртфинал-реванш. Голът на победата вкара Йозуа Кимих в 63-тата минута.

Баварският колос направи 2:2 в първия мач в Лондон и така с общ резултат 3:2 елиминира английския тим.

Интересното е, че в предните си две домакинства на Арсенал в ШЛ – в груповата фаза през есента на 2015 г. и в директните елиминации през пролетта на 2017 г., Байерн надделяваше над английския гранд с по 5:1 а с такъв резултат го би и в реванша в Лондон преди 7 години.

Байерн започна по-активно. Лерой Сане направи пробив по дясното крило и комбинира с Йошуа Кимих, който центрира за Хари Кейн, чийто удар от воле премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от давид Рая в 3-ата минута.

Първият удар към вратата на германския тим дойде в 8-ата минута, когато Габриел Мартинели стреля от границата на наказателното поле, но не успя да намери целта.

В следващите минути двата отбора играха изключително предпазливо, като логично не се стигна до чисто положение пред някоя от двете врати.

Постепенно футболистите на Микел Артета успяха да вземат инициативата в мача, владеейки топката в по-големи периоди от срещата, докато домакините приеха играта в своята половина и действаха на контраатака.

Малко след четвърт час игра след бърза атака на баварците, Лирой Сане се озова отдясно и проби опасно, но центрирането му бе блокирано и топката излезе в корнер.

Джамал Мусиала отправи мощен удар от средна дистанция в 24-ата минута, но Давид Рая изби със страхотен рефлект.

В 29-ата минута Мартин Йодегор проби и отправи удар към десния ъгъл на вратата. Мануел Нойер бе на мястото си и успя да отрази, въпреки че топката придоби различна траектория след коварен рикошет.

Габриел Мартинели получи топката около точката за изпълнение на дузпа и шутира от чиста позиция, но не успя да насочи топката, а капитанът на домакините отрази в 31-вата минута.

Така на почивката резултатът бе 0:0.

Байерн Мюнхен започна второто полувреме с идеята да избегне продълженията. Лерой Сане комбинира с Йозуа Кимих, който центрира в наказателното поле, където Леон Горецка стреля с глава, но право в напречната греда.

Последва добавка от страна на Герейро, чийто удар рикошира в тялото на Уилиам Салиба, след което и в десния страничен стълб на вратата на Рая.

В 64-тата минута Лерой Сане проби по десния фланг и центрира, Давид Рая отби. Топката достигна до Рафаел Герейро на левия фланг, а португалецът центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Йошуа Кимих се измъкна и след удар с глава след плонж опъна мрежата зад стража на Арсенал за решаващия гол.

Десетина минути по-късно Кимих можеше и да се превърне в абсолютен герой за своите с втори гол, но ударът му бе блокиран и излезе в корнер.

В последните минути Арсенал притисна опонента си, но така и не намери отговор – Байерн запази крехката си преднина, с която се класира за полуфинал.