Байерн прегази и Шалке

Левандовски подобри три рекорда в Бундеслигата

Спорт
12:30 - 25 Януари 2021
1555
Байерн прегази и Шалке

Байерн Мюнхен разби като гост с 4:0 тима на Шалке в мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига. Томас Мюлер откри в 33-ата, а в 54-ата минута Роберт Левандовски удвои. Отново Мюлер направи резултата класически в 88-ата, а Дейвид Алаба оформи крайния резултат в 90-ата минута. 

Домакините изиграха нелош двубой, като отправиха доста удари по посока на вратата на Мануел Нойер, който обаче се отчете с някои отлични намеси. Байерн обаче бе по-добрият отбор, без съмнение.

Левандовски пък вече има 26 попадения във всички турнири този сезон, а своя мач №100 за "баварците" записа бившият халф на "кралскосините" от Гелзенкирхена Леон Горецка.

С тази победа възпитаниците на Ханзи Флик се откъснаха на седем точки пред втория РБ Лайпциг и вече спокойно може да се замислят за поредната титла от Бундеслигата.

Шалке остава но поселдното 18-о място с едва 7 пункта в актива си, на 8 от зоната за плейоф. В следващия кръг Байерн приема Хофенхайм, докато "миньорите" гостуват на Вердер Бремен.

Левандовски подобри три рекорда - стана първият играч в историята на Бундеслигата, който вкарва 23 гола в 18 кръга, първият, който поразява вратите на съперниците в осем поредни гостувания и се е разписвал срещу Шалке в 11 поредни мача.