Байерн вкара девет на Динамо Загреб!

Хари Кейн наниза четири попадения

Спорт
10:55 - 18 Септември 2024
504
Байерн вкара девет на Динамо Загреб!

Байерн Мюнхен започна участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига с разгром с 9:2 над Динамо Загреб!

Голаджията на баварците Хари Кейн блесна с 4 гола, като отбеляза хетррик от дузпи.
Майкъл Олисе вкара два пъти, а Рафаел Герейро, Лерой Сане и Леон горецка също се отчетоха с по един гол. Точни за гостите от Хърватия бяха Бруно Петкович и Такуя Огивара.

Мачът на „Алианц Арена“ започна с домакински натиск, като гол на Джамал Мусиала в 9-ата минута не бе зачетен заради засада.

Седем минути по-късно топката стигна до Серж Гнабри в наказателното поле и той я прати в мрежата, но ВАР се намеси и не зачете гола заради засада.

Секунди след това обаче, Байерн получи дузпа за нарушение на Ронаел Пиер-Габриел срещу Александър Павлович.

Зад топката застана Хари Кейн, който в 20-ата минута прати топката неспасяемо в мрежата на Иван Невистич – 1:0 за Байерн!

След 33 минути игра Мусиала намери Рафаел Герейро на границата на наказателното поле и португалецът с прекрасен удар вкара втори гол за домакините.

Пет минути след това Майкъл Олисе се оказа на правилното място и засече центриране на Йосуа Кимих – 3:0 за Байерн!

Второто полувреме започна кошмарно за домакините, тъй като Динамо Загреб вкара 2 гола за 2 минути.

В 49-ата минута Бруно Петкович получи пас от Марко Пяца и заши топката в долния ляв ъгъл на влезлия на почивката Свен Улрайх, който замени контузилия се Мануел Нойер.

В 50-ата пък Йосип Мисич намери Такуя Огивара и той без да се колебае нанесе удар, който хвана неподготвен Улрайх, който отново трябваше да вади топката от мрежата си.

Тези два гола ядосаха баварците и тимът на Венсан Компани отново се хвърли в атака.

В 58-ата минута Хари Кейн бе на точното място в точното време, за да вкара четвърти гол след добавка.

След час игра англичанинът вкара отново, но ВАР отмени попадението заради засада.

Това решение не спря устрема на баварците, които вкараха редовен гол още при следващата атака, когато Мусиала сервира топката на тепсия за Олисе и той вкара отблизо втория си гол в мача – 5:2!

Тимът на Компани обаче, бе ядосан от бързите два гола на гостите от Загреб и продължи да ги атакува, като в 70-ата минута Мисич докосна топката с ръка и след консултация с ВАР, главният съдия Хуан Мартинес Мануера посочи бялата точка.

Хари Кейн отново взе топката и в 73-ата минута я прати в долния десен ъгъл на Невистич, който се хвърли в правилната посока, но не успя да спря Кейн от достигането на хеттрик.

Четири минути след това защитата на Динамо Загреб направи нова фатална грешка, като този път фаулираният бе Алфонсо Дейвис.

Зад топката при отсъдената дузпа отново застана Кейн, който в 78-ата минута вкара своя четвърти гол в мача, три от които паднаха при 11-метрови наказателни удари.

Ужасяващата вечер за тима на Сергей Якирович продължи, тъй като в 85-ата минута резервите Томас Мюлер и Лерой Сане комбинираха прекрасно, като Мюлер даде пас с пета на Сане и той от границата на наказателното поле с левия крак прати топката в долния десен ъгъл за 8:2!

Крайното 9:2 в мача оформи Леон Горецка, който вкара в добавеното време на мача след прехвърлящо подаване на Йосуа Кимих, с което сложи точка на погрома върху Динамо Загреб.

В следващия кръг от турнира баварците ще гостуват на Астън Вила, докато за хърватите предстои домакинство на Монако.