Баджанаците Ники Михайлов и Божинов колят и бесят в Левски

Зетят на Боби Живко Миланов роптае срещу чужденците на „Герена”

У нас
13:21 - 18 Март 2019
3627
Баджанаците Ники Михайлов и Божинов колят и бесят в Левски

Вратарят Ники Михайлов и баджанакът му Валери Божинов вече колят и бесят в съблекалнята на „Левски”. Двамата, барабар със зетя на Михайлови Живко Миланов, вече са новите тартори на отбора и никой не смеел да им се изпречи, пише „Уикенд” в актуалния си брой. Триото е скочило срещу чужденците, които взимат големи заплати, но се изложиха като кифладжии при загубата от „Лудогорец” с 0:2. Преди дербито сините имаха мераци да стават шампиони, но тези от Разград ги свалиха на земята.

Синът на Боби Михайлов се явявал най-големия тежкар в „Левски”. От идването си преди два месеца Никито се разкарвал като кмет в съблекалнята. А още повече си навирил носа, след като изнесе няколко силни мача за сините и Петър Хубчев го върна обратно в националния отбор на България.

Божинката, където и да отиде, все си е тартор. Показателна бе постъпката му в последния мач срещу Верея, завършил с победа 4:3 за сините в събота. Той се появи като резерва в 67-ата минута и само три по-късно си показа рогата. Левски получи дузпа, а първоначално за удара от бялата точка се гласеше Давиде Мариани, който е щатният изпълнител. След кратък спор Божинката обаче му отмъкна топката, а после вкара четвъртия гол във вратата на Верея. След мача нападателят оправда дързостта си с треньора си Георги Дерменджиев.

„Знам, че Мариани бие дузпите по принцип, но бате Гошо ми каза, че мога и аз да я бия. Аз като имам усет и разрешение, бия. Нагърбих се и вкарах”, обясни Божинов за първия си гол със синята фланелка след завръщането си на „Герена”.

Въпросната дузпа обаче напомни за един от злощастните моменти в кариерата на Валери, когато през 2012 г. носи екипа на португалския Спортинг. „Лъвовете” от Лисабон играят за купата срещу Морейрензе при резултат 1:1. В добавеното време Спортинг получава дузпа, при която наш Божинов без позволение избутва чилиеца Матиас Фернандес, за да стреля от бялата точка и евентуално да донесе успеха на своя тим. За негов ужас той пропусна дузпата и така мачът завършва 1:1. След края на път за съблекалните българинът е освиркван от публиката, а след това бесните шефове на клуба го разкарват от Спортинг.

Този път с екипа на Левски нахаканият Божинов не сбърка, а по всичко личи думата му не терена ще се чува. Към групата тартори влизал и 34-годишният защитник Живко Миланов, който дойде през зимата в „Левски” заедно с Никито и Валерко. Той игра само в последните десетина минути „Лудогорец”, но за сметка на това оплю съотборниците си след загубата.

„Срамно и обидно се получи за всички хора по трибуните”, подмаза се Живко на 17-хилядната публика, която си тръгна разочарована от „Герена”.

Така поне на първо време треньорът Дерменджиев ще търси подкрепа най-вече от старите кучета като Никито и Божинката. Говори се още, че Михайлов имал мерак да си върже на ръкава капитанската лента, която в момента се носи от Иван Горанов. Предстояло да бъде свикано събрание в отбора, на което играчи и треньори да гласуват кой да бъде капитан на сините. Предвид голямото си влияние в съблекалнята, Никито като нищо щял да спечели изборите, прогнозират на „Герена”.