Бала: Не бягам от отговорност , никой не ми се е месил в работата

"Бунт в съблекалнята? Футболистите нямаха сили заради случващото се срещу Англия", коментира бившият вече селекционер

Спорт
17:06 - 18 Октомври 2019
2346
Бала: Не бягам от отговорност, никой не ми се е месил в работата

Вече бившият селекционер на България Красимир Балъков обясни, че е подал оставка, но не бяга от отговорност към националния отбор. Бала сподели още, че никой не се е месил в работата му. По думите му бунт в съблекалнята на мача с Англия не е имало, тъй като футболистите са били тотално обезверени.

„Не оставям момчетата и не бягам от отговорност. Подадох оставката, те дискутираха наляво-надясно. Вече не съм селекционер на националния отбор и му пожелавам успех на следващия треньор. В момента ситуацията не е никак розова", обясни героят от САЩ-94.

Растистките скандирания бяха капака на всичко. В такава атмосфера не съм бил никога треньор. Опитах се в съблекалнята да вдигна футболистите. Нямаше никакъв бунт. Футболистите бяха толкова натоварени психически от това, което се случваше на терена, че нямаха енергията за бунт".

"Ще играем баражи на 100% срещу отбори, които според мен са възможни. Нито за минута не съм съжалявал за решението си да поема националния отбор. Когато имаш добри резултати, за повечето си добър треньор. Когато нямаш - не си.

Материалът е добър. Казвал съм го и пак го повтарям, че с този материал българският национален отбор може да се класира на ввропейско първенство. Постоянно ще се дискутира изборът на футболисти, докато проблемите не се оправят, а те са доста дълбоки. Пробвах много състезатели, за да видя дали има характери в този национален отбор. Не смятам, че съм направил нещо нелогично. Никой не се месил в работата ми и идеите за отбора", каза Балъков.