Балабанов атакува ПП: Майки от "Системата ни убива" ни нападат, а сте виновни вие

Депутатът от ИТН гневен, че се бави Законът за личната помощ

Новини
16:25 - 30 Юни 2022
2661
Балабанов атакува ПП: Майки от "Системата ни убива" ни нападат, а сте виновни вие

"Има такъв народ" нееднократно е отстоявал законови промени в полза на майките на деца с увреждания. Партията е вносител и многократно е настоявала за бързото придвижване на промените в Закона за личната помощ, основно искане от страна на "Системата ни убива", като съпротивата на "Продължаваме промяната" спирала този процес.

Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

"Наблюдавам през последните часове в социалните мрежи атаки от страна на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" спрямо мен и колеги от "Има такъв народ" по отношение на Закона за личната помощ. Тъй като е абсолютно неоснователна тази атака, когато има факти, ние излизаме с лицата си да обясним тези факти и защо нямаме нищо общо с тези обвинения, които незнайно защо идват от хора, които сме през последните пет години сме подкрепяли и продължаваме да подкрепяме", каза той.

Какви са били въпросните нападки? "Днешната атака персонално към мен - Станислав Балабанов, който преди години беше журналист в "Шоуто на Слави", задавал съм неудобните въпроси към депутатите в парламента по отношение на майките на деца с увреждания и Закона за личната помощ, а видите ли сега като народен представител съм бил тих, мълчалив и не съм направил нищо по отношение на този закон. И едва ли не аз и колегите сме виновни Законът за личната помощ да не е факт в този парламент", поясни народният представител.

ИТН ще продължат с усилията си да прокарат въпросния нормативен акт. "Виновни са водещите комисии, които гледат тези закони и не са ги допуснали, една от виновните комисии е социалната, която има председател от "Продължаваме промяната". Това е административния ред на парламента. Водил съм много разговори с колегите, те имат своите съображения против този закон, но ние ще продължим да опитваме и следващата седмица да го входираме. А това, че сега друга партия го спира, ние не носим вина", добави Балабанов.

"Представителите на ПП спираха този закон. Водех изключително унизителни разговори с представители на ПП в полза на "Системата ни убива", като коалиционните партньори ни обвиняваха, че на наша глава сме вкарвали нещо, което не било договорено с Лена Бориславова или с някой от тамошния елит и, че едва ли не това нарушавало коалиционното споразумение", каза още той.

Балабанов коментира накратко и актуалните политически теми, като от думите му стана ясно, че ИТН все още не са получавали покана от ПП за преговори за нов кабинет. От партията на Слави Трифонов остават и категорични - преговори за правителство могат да се водят само и единствено ако Кирил Петков и Асен Василев не фигурират в него.