Балабанов : Коректни сме

Острието на ИТН не спря да хвали в ефир партията си и да критикува всички останали

Новини
10:27 - 10 Февруари 2024
2105
Балабанов: Коректни сме

Единствената партия, която остана последователна след местните избори в София, се оказа "Има такъв народ". Единствената партия, която остава в опозиция и която до последно излъчваше свой кандидат за председател на Столичния общински съвет. Това коментира по БНТ депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

"Вече след като има председател на СОС и след като видяхме новата сватба, само че на местно ниво - между ГЕРБ, ПП и вече с подкрепата на новите предатели от другите формации - от БСП и "Възраждане", на опозицията така или иначе ѝ се полага по паритетен принцип да поеме част от комисиите в СОС. Но това не означава, че ние сме част от тази сглобка, напротив - останахме единствените истински, които удържаха на думата си в тази ситуация", посочи Балабанов.

По отношение на бюджета на София, той каза, че 2,5 млрд. лева има да се разпределят и стремежът за власт и към икономически интереси обединява коренно различни формации:

"Ние стоим най-коректно в публичното пространство, защото защитихме волята на избирателите, които ни гласуваха доверие, макар че сме с трима общински съветници. Но като гледам как се развиват политическите процеси у нас, съвсем скоро ще бъдем много повече."

Той увери, че единствената алтернатива на сегашното управление е "Има такъв народ". Призна, че със сигурност имат път към властта, но това ще стане след нови избори, когато българските граждани ще подредят политическата карта на страната.