Балабанов: Не е морално следващ премиер да е Петков или Василев

Ще преговаряме с всички, с изключение на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", ако получим третия мандат

Новини
14:10 - 13 Юли 2022
1352
Балабанов: Не е морално следващ премиер да е Петков или Василев

Въпреки че са готови на диалог с всички парламентарни формации освен ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" при хипотеза, че получат третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет, "Има такъв народ" (ИТН) остават твърди в позицията си, че в такава управленска формула не трябва да присъстват Кирил Петков и Асен Василев.

"Дойде ли при нас мандатът, сядаме и преговаряме с всички с изключение на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" с цел да има стабилен кабинет с ясна програма за ясен период от време. За нас не е морално, разбира се, постът министър-председател да бъде заеман от Кирил Петков или Асен Василев, коментира в кулоарите на парламента депутатът от ИТН Станислав Балабанов. Той все пак призна, че "топката е в полето на президента". 

И акцентира върху това, че представителите на ИТН напоследък са станали много по-диалогични с цел стабилизиране на политическата ситуация. "Ние с "Демократична България" се разбираме прекрасно, както и с БСП. А и както с много колеги от "Продължаваме промяната". Така че не виждам причина да не водим едни нормални разговори."

"В крайна сметка виновен ще е този, който ще тласне държавата към поредна политическа криза и избори. Единствените, които говорят в тази посока, освен опозицията, са "Продължаваме промяната" и ще си носят последствията. Ако в крайна сметка стигнем до избори, каквато е демократичната процедура, ще се явим на тях", добави Балабанов.

Депутатът от ИТН не изключи премиер в такъв кабинет да е представител на ПП, но не и самите Кирил Петков или Асен Василев.