Балабанов удари "Промяната": Кирил Петков " опарапети" политиката

Депутатите пак заговориха за правителство на споделената отговорност

Новини
13:30 - 04 Септември 2024
2181
Балабанов удари "Промяната": Кирил Петков "опарапети" политиката

И в последната сесия на 50-ия парламент, депутатите в парламента не изневериха на скандалния тон. 

Този път като с най-остър език се оказа Станислав Балабанов от ИТН, който атакува Кирил Петков. "Днес е началото на края на обикновеното 50-то НС". Според него можело да не е така. ИТН показали, че има основни приоритети, по които няма разминаване между партиите. Проблемите на хората можели да бъдат решени до края на годината.

Вината, според него носи лидерът на ПП. Кирил Петков опарапети третия мандат, заяви Балабанов. Имало съгласие за правителство без ДПС. Не беше постигнат разум при вас, г-н Петков, обвини го депутатът.

Вторият виновник бил Бойко Борисов, по думите му. По-силен бил първичният му страх от "Новото начало", според народния представител.

Станислав Балабанов не пропусна и разцеплението в партиите. Изборът е между измамата и справедливостта, заяви още той.

Тази сесия ще даде началото на предизборната кампания, според Теменужка Петкова. В 50-тото НС всички ние не успяхме да разчетем вота на българските граждани, заяви тя в декларация от името на ПГ на ГЕРБ.

Изходът от тежката политическа криза може да бъде намерен само през правителство на споделената отговорност, смята бившият енергиен министър. Различна конфигурация в парламента предстои, прогнозира тя.

За ГЕРБ сега приоритет е намаляване на политическото напрежение. Наблюдаваме с тревога процесите на разцепление в част от политическите субекти, сподели Петкова и изтъкна, че се надява вътрешните проблеми в партиите да се превърнат в проблеми на обществото. Затова герберите призовават към смирение и позитивен древен ред на обществото.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също си взе сбогом с 50-тото НС. Държавата - това са хората, каза той. Приоритет за партията е Милан Димитров. Процесът срещу Милан Димитров е изцяло политически, категоричен бе Костадинов.

По думите му българските правителства отказват помощ на българина. Той призова всеки депутат да дари по 1000 лева за адвокатски хонорар за Димитров.

Борислав Гуцанов, председател на ПГ на БСП, критикува НС за многото декларации и малкото действие. Ние сме на прага на пълен разпад на държавността и партийното начало, подчерта социалистът. Трябва рестарт на цялата система в България, подчерта той. Не може повече сглобки, игри на дребно, смята Гуцанов. Резултатът за хората и държавата е пълна нула, каза той. Време е за рестарт на системата, време е за градеж на България, категоричен бе Борислав Гуцанов и обеща БСП да е гарант за националните интереси. Трябва всичко да остане в миналото, заяви народният представител.