Балъков го закъса с националния , повика на пожар играч на Арда

Деян Лозев и Георги Терзиев от Лудогорец сменят Страхил Попов и Васил Божиков

У нас
13:23 - 07 Октомври 2019
1789
Балъков го закъса с националния, повика на пожар играч на Арда

Две промени бяха направени в състава на мъжкия национален отбор преди двубоите с Черна гора и Англия от квалификациите за Евро 2020.

На местата на контузените Страхил Попов и Васил Божиков треньорският щаб повика Георги Терзиев от Лудогорец и Деян Лозев от Арда. Двамата ще стартират подготовка с останалата част от тима в Национална футболна база "Бояна" днес.

За Лозев това е първа повиквателна в кариерата му. Футболистът, който на 26 октомври навършва 26 години, играе в Арда от 2018 г. Преди това носи екипите на ОФК Сливен, Любимец, Хасково, Дунав Русе и ОФК Поморие. За него се знае, че играе по десния фланг - и като защитник, и като крило.

Деян Лозев владее топката, гонен от бразилеца Евандро от ЦСКА

България гостува в петък на Черна гора, а в понеделник приема Англия. Командата на Красимир Балъков няма шансове за класиране, като надеждата е при добро стечение на обстоятелствата да се играят баражи в Лигата на нациите, чрез които може да се преборим за място на Евро 2020.

Ето и разширения състав на Балъков:

Вратари: Николай Михайлов (Левски), Пламен Илиев (Лудогорец), Христо Иванов (Етър);

Защитници: Георги Пашов (Арарат-Армения), Камен Хаджиев (Академия Пушкаш), Кристиан Димитров (Ботев Пловдив), Антон Недялков (Лудогорец), Иван Горанов (Левски), Петър Занев (ЦСКА), Георги Терзиев (Лудогорец), Деян Лозев (Арда)

Полузащитници и нападатели: Ивелин Попов (Ростов, Русия), Кирил Десподов (Щурм Грац, Австрия), Георги Костадинов (Арсенал Тула, Русия), Симеон Славчев (Карабах, Азербайджан), Георги Сърмов (Кемниц, Германия), Божидар Краев (Жил Висенте), Кристиян Малинов (ЦСКА), Марселиньо (Лудогорец), Вандерсон (Лудогорец), Галин Иванов (Славия), Васил Панайотов (Черно море), Исмаил Иса (Черно море), Бирсент Карагерен (Локомотив Пловдив)