Балъков поел националите за 25 000 лв. на месец

Новият селекционер ще лапне тлъста премия при класиране на Евро 2020

У нас
15:49 - 17 Май 2019
2171
Балъков поел националите за 25 000 лв. на месец

Новият треньор на националния отбор Красимир Балъков ще получава 25 000 лева на месец. Оказва се, че 53-годишният търновец ще работи за същата заплата като на предшественика му Петър Хубчев. Доста тлъста обаче ще бъде премията за новия селекционер, ако успее да класира тима ни на европейското през 2020 г.

Бала ще води нашите още през юни, когато са два от мачовете от европейските квалификации. Той ще дебютира при гостуването ни срещу Чехия на 7 юни, а три дни по-късно ще представи отбора си в София, когато приемаме Косово. Националите са с две точки от първите два мача и засега заемат второ място в групата.

Дотук в треньорската си кариера Балъков е водил седем отбора – швейцарските "Грасхопърс" и "Санкт Гален", "Черноморец" (Бургас), хърватския "Хайдук" (Сплит), "Кайзерслаутерн" в Германия и още два тима в България - "Литекс" и "Етър". Той нямаше особени успехи, докато не пое отбора от Велико Търново и го направи един от коравите тимове в Първа лига, като дори има шанс и за европейско участие.

Красимир Балъков е четвъртият от „златното поколение” от САЩ-94, който се ангажира като селекционер на националите. Преди него оттам минаха Христо Стоичков, Любослав Пенев и Петър Хубчев. И тримата обаче си тръгнаха със скандали. Сега Краси имал уверението от Боби Михайлов, че никой няма да му се меси в работата.

Снимка: Lap.bg