Балет "Тодес" идва с новото си шоу "#Продължение"

Модерният спектакъл, който ще пренесе публиката в друго измерение, ще бъде показан в София и Варна

Култура
12:23 - 23 Януари 2020
980
Балет "Тодес" идва с новото си шоу "#Продължение"

Един от най-добрите руски модерни балети „Тодес“ ще отпразнува своята 33-та годишнина и в България. Артистите пристигат с нов спектакъл „#Продължение“ и ще имат две участия – в зала 1 на НДК в София на 23 март и във Варна на 25 март, научи Lupa.bg от организаторите от "Degris Events". Спектакълът е с изцяло авторска музика, а балетистите са подготвени с пищни костюми и хореография.

Балет "Тодес", превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия, е създаден през 1987 г. Основателка, балетмайсторка и постановчик на трупата е Алла Духова.

Формацията не остава незабелязана и от световни музикални легенди като Майкъл Джексън, Марая Кери, Алла Пугачова и други звезди, с които споделя сцена. През 2001 г. Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15-те най-изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.

Името на балета - "Тодес", произхожда от един от най-опасните елементи във фигурното пързаляне, а самата Духова е хореографка на носителите на сребърни олимпийски медали - французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.

Зрителите ще бъдат пленени от разтърсващия емоционален заряд на всеки танц в зрелищния нов спектакъл. Сюжетните линии, преплитащи се в изящната хореография, ще пренесат публиката в друго измерение.