Българи от Белфаст: Илияна Йотова бръмчи по екскурзийки с държавни пари! Докога?

Вицепрезидентката си направила обиколка с десетки хиляди на данъкоплатеца на снимачната площадка на "Игра на тронове"

17:25 - 27 Юли 2023
6612
Българи от Белфаст: Илияна Йотова бръмчи по екскурзийки с държавни пари! Докога?

Между 3-4 юни 2023 вицепрезидентът Илияна Йотова посети село Арма в Северна Ирландия, за да участва в междуучилищния конкурс по български език за четене на ученици от първи и втори клас в чужбина „Аз Буки Веди“. Това е цитирано официално съобщение от президентството. Българи от родната диаспора в Белфаст обаче имат съвсем друга трактовка на случката.

Според тях Йотова пристига във Великобритания с правителствения самолет и съпруга си Андрей Йотов. Поръчва си две коли от посолството в Лондон да я возят на стотици километри из Северна Ирландия.

Уж ще открива литературно четене, а се оказва, че няколкото деца, които участват се включват онлайн от Единбург в Шотландия. Защо не се включи и тя онлайн, а разходи правителственият самолет и източи бюджета на българското посолство в Лондон за командировки? Защото Илияна имала мечта да посети местата, където е сниман филмът „Игра на тронове“. Това са 7 снимачни площадки в региона на село Арма.

Преди броени дни почитателката на "Игра на тронове" посети музей в Благоевград с шарена рокличка за 100 лева

 Два дни са били разхождани на държавни разноски да гледат забележителности от любимия си филм, пишат възмутените емигранти. Осигурено е спане за цялата делегация, вечери. Десетки хиляди евро за похарчени за кефа на Йотови.

Семейство с техните финансови възможности да източва така бюджета е повече от скандално. Привилегиите на хора като Илияна Йотова вече са непоносими за бедна страна като България.

Вземете мерки, зоват българите от Белфаст.

Проверка на Lupa.bg показа, че Илияна Йотова действително се е срещнала с около 60 българчета в Арма на живо, а не както се твърди от фейсбук групата на емигрантите - онлайн. За останалата част от програмата й не получихме официална информация.