Българите, блокирани на летището в Бари, се прибраха

Над 120 души, включително и деца, престояха повече от 15 часа без яснота защо полетът им е отменен

Новини
19:00 - 06 Август 2023
3568
Българите, блокирани на летището в Бари, се прибраха

На родна земя са българите, които чакаха повече от 15 часа да излетят от италианското летище Бари.

Над 120 българи, сред които и деца, бяха блокирани без храна и напитки, в очакване на полет до София. 

Сънародниците ни е трябвало да излетят снощи в 22.35 часа българско време. Първоначално пътниците са информирани за закъснение от над 2 часа, а след качването им в самолета били уведомени, че полетът се отменя, съобщи първо бТВ. Медията не посочва коя е авиокомпанията, изоставила пътниците на летището в Бари.

"При пилота влизаха, излизаха, говореха по телефона. След което стюардесата казва: Полетът се отменя. Не дадоха никакво обяснение, казаха, че ще получим информация", разказва пред бТВ един от потърпевшите пътници Филип Петрунов. Той разказва още, че един от пътниците, който е авиомеханик, е говорил с пилота и той го уведомил, че работното му време е изтекло и няма повече да изпълнява полети, понеже цял ден бил на кафета и е недопустимо да лети към София. Доколкото разбрахме, в София е имало и гръмотевици и буря, допълни Филип.

По думите му на пътниците не е оказана никаква помощ, не са били осигурени храна и напитки. "Това е недопустимо. Малки деца спят на пейките. 4-5 души пуснаха есемеси, че екипът прави всичко възможно да намери хотели. За над 120 души обаче това е невъзможно. Ние търсихме хотели, но всичко беше затворено“, обясни мъжът.

От бТВ посочват, че са се свързали с авиокомпанията, но оттам не са коментирали случая, обяснили са, че първо трябва да проверят случая. Пътниците са категорични, че ще търсят правата си.