България направи дарение на Философският факултет в Скопие

Новини
11:58 - 26 Септември 2020
2029
България направи дарение на Философският факултет в Скопие

Философският факултет в Скопие представи оборудване, получено в рамките на проект „Услуга в подкрепа на студенти с увреждания и уъркшоп за изготвяне на дидактически материали“. Той е осъществен с партньорството на Сдружението на гражданите за образование на млади хора План Б. Проектът се финансира от програмата „Българско сътрудничество за развитие”, съобщи МИА.

На проведената вчера церемония присъстваха посланикът на България в Македония Ангел Ангелов и председателят на Сдружението на гражданите за образование на млади хора План Б Димитър Нацоски, ректорът на университета „Св. Кирил и Методий” проф. д-р Никола Янкуловски и деканът на Философския факултет проф. д-р Ратко Дуев.

Събитието беше подкрепено и от министерството на образованието и науката.

В рамките на проекта Философският факултет в Скопие и Институтът за специално обучение и рехабилитация получи оборудване и помощни средства – Брайлов принтер, 3Д принтер, два персонални компютъра със специална клавиатура, предназначена за студенти със засегната фина моторика, два цветни принтера, машина за ламиниране и ръчен уред за рязане на хартия.