България остана без национален селекционер

Контрактът на Георги Дерменджиев изтече на 1 април и все още не е подновен или продължен

Спорт
12:23 - 06 Април 2020
2096
България остана без национален селекционер

България остана без национален селекционер, лед като договорът на сегашния наставник Георги Дерменджиев изтече на първи април 2020 година - т.е. преди пет дни, и все още не е подновен или продължен.

Дерменджиев пое България през октомври 2019 г. и трябваше да води тима ни в баража за Евро 2020 с Унгария, а при успех и срещу победителя от двойката Исландия – Румъния. По програма двубоите трябваше да се състоят на 28 март и 1 април, но те бяха отложени заради пандемията от COVID 19. Ако бившият наставник на Лудогорец и Левски ги бе спечелил, щеше да води лъвовете и на самото европейско първенство, тъй като в контракта му има опция за удължаване с две години, която на този етап не е активирана.

От БФС все още не са коментирали как ще процедират относно създалия се казус. Има няколко варианта, но повечето членове на Изпълкома са „за” Дерменджиев да продължи начело на трикольорите. Баражите за класиране на европейското бяха отложени за юни, но претърпяха ново пренасрочване - най-вероятно за септември. Датите все още не са уточнени.

До този момент той води България в три мача. През ноември 2019 г. дебютира със загуба от Парагвай (0:1) в контрола, но само три дни по-късно лъвовете надиграха с 1:0 Чехия в квалификация за Евро 2020 и по този начин прекъснаха 13-месечната си негативната си серия без победа. В края на февруари 2020 г. Дерменджиев събра експериментален състав за проверка срещу Беларус, в която тимът ни падна с 0:1.