България с трима финалисти на ЕП по бокс за младежи

Актуални новини
21:08 - 17 Ноември 2023
3547
България с трима финалисти на ЕП по бокс за младежи

Ергюнал Себахтин, Ясен Радев и Радослав Росенов ще боксират за златните медали на европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Будва (Черна гора).

На ринга Себахтин достигна по категоричен начин до финалите в категория 48 килограма. Той отказа в средата на третия рунд Михай Поромбак (Молдова). Българинът, който е вицешампион на Европа при мъжете, изигра поредния си много силен мач и напълно заслужено се класира за битката за титлата в неделя. Себахтин показа разнообразие в атакуващ план и много силна игра в защита, която не позволи на съперника му да го затрудни. Той обезличи Поромбак с активните си действия и заслужи аплодисментите на публиката. За златото в неделя българинът ще боксира с Мушег Баяндурян (Русия).

Радев осигури втори финал за България  в категория 54 килограма. Под наставленията на Жоел Арате и Валентин Поптолев той победи силния представител на Косово Башким Байоку с 5:0 съдийски гласа. Срещата предложи истинско зрелище на публиката. Българинът показа познатите много добро движение по ринга, контриращи действия и отлична защита, с които превъзхождаше видимо съперника си. В резултат Ясен Радев заслужи чистата победа и в неделя ще срещне Андрей Пегливанян (Русия) за златния медал.
Росенов отказа представителя на домакините Томислав Джинович за място на финала. С много класа и хладнокръвие националът ни се поздрави с успех с 4:1 гласа в категория 60 килограма. С играта си Росенов смълча пълните трибуни в залата и ще боксира на пореден голям финал. 5-кратният европейски шампион ще атакува втора поредна титла в тази възраст.