България спечели групата след бой над Австрия

Нашият тим се класира за същинската фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025

Топ
22:26 - 02 Август 2023
3791
България спечели групата след бой над Австрия

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол се класира за същинската фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Това стана факт след третата поредна победа на “лъвовете”, които преодоляха без особени проблеми отбора на Австрия с 85:71 (13:28, 25:25, 14:16, 19:16) в последния си мач от груповата фаза, проведен в зала “Мултиверсум” в Швехат.

По този начин селекцията на Росен Барчовски печели своята група “J” с финален баланс от 3-1, докато Австрия и Норвегия, които са с по 1-2, ще си оспорват формалното второ място в предстоящия двубой между тях след три дни.

По пътя към спечелването на групата българският отбор изживя неприятна загуба още на старта от Норвегия, но след това се съвзе и реагира с три поредни успеха, връщайки си на норвежците и побеждавайки Австрия на два пъти. Съперниците на "лъвовете" в основния етап от пресявките за шампионата на Стария континент ще станат ясни след жребий.

Възпитаниците на Барчовски влязоха в двубоя по страхотен начин и още в първата четвърт преднината им достигна 15 точки. Австрийският отбор не намираше начини да лимитира нападението на националите ни, като още през първото полувреме те прескочиха границата от 50 точки.

В третата четвърт те задържаха аванса си, като единствено в последния период се стигна до малко по-колебливо представяне от "трикольорите". То обаче не се отрази в крайния резултат, тъй като България не позволи на Австрия дори и да си помисли за обрат.