България заби копието си в Скопие!

Лъвовете спечелиха с 1:0 изнервения мач със Северна Македония

Новини
00:14 - 27 Септември 2022
6238
България заби копието си в Скопие!

България победи Северна Македония с 1:0 в напечен мач от Лигата на нациите. Кирил Десподов донесе успеха на "лъвовете" с гол в 50-ата минута след асистенция на Радослав Кирилов.

Срещата на "Тоше Проески" в Скопие се игра при скандално поведение от страна на публиката на домакините, която първо освирка мощно националния химн на България, а след това не спря да обижда българите с различни грозни епитети.

Победата ни, първа за нас навън от 2018 година, беше от важно естество относно предстоящия жребий за квалификациите за Евро 2024 в Германия и разпределението на отборите в урните за него. 

Наставникът на България Младен Кръстаич направи три промени спрямо предишния двубой, който беше негов дебют начело на трикольорите - победата с 5:1 над Гибралтар. На вратата на нашите отново застана стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов.

Пред него действаха Виктор Попов, Пламен Гълъбов, Валентин Антов и Антон Недялков, който се завърна на позицията на левия бек. Виктор Попов пък излезе на мястото на Иван Турицов, а Гълъбов на тази на Петко Христов.